NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Řezy PRIBINÁČEK
Řezy PRIBINÁČEK
Recept Řezy PRIBINÁČEK
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Vynikající řezy PRIBINÁČEK. Tvarohová náplň a na vrchu krémová čokoládová poleva. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   15.9.2015

Řezy PRIBINÁČEK

Vynikající řezy PRIBINÁČEK. Tvarohová náplň a na vrchu krémová čokoládová poleva. Autor: Mineralka

55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme na velký plech:

5 ks
vejce
250 g
polohrubá mouka
200 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1,5 dcl
olej
1,5 dcl
mléko
1 bal.
kypřící prášek
3 lžíce
kakao

Tvarohová náplň:

750 g
jemný tvaroh
150-200 ml /množství záleží od tvarohu/
šlehačka
1 bal.
ztužovač šlehačky
4 bal.
vanilkový cukr
3 lžíce
moučkový cukr

Čokoládová poleva:

250 ml
smetana
200 g
čokoláda
na ozdobu
bílá čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Žloutky si do pěny utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Během míchání pomalu přiléváme mléko a olej. Z bílků umícháme tuhý sneh.V misce si smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva a mixérem dobře zamícháme do žloutků. Ručně vmícháme tuhý sníh a těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při teplotě 180 stupňů dokud nám těsto nezhnědne a kraje se neoddělují od plechu, cca 25 min.
  2. Těsto necháme vychladnout a mezi tím si dobře do hladka vyšleháme tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, přidáme tekutou smetanu /tolik, aby tvaroh nebyl řídký/ a ztužovač šlehačky a pořádně prošleháme.
  3. Tvarohovou hmotu natřeme na těsto vyhladíme a necháme ztuhnout tak cca 30 min. v chladničce. Mezi tím si čokoládu rozpustíme v šlehačkové smetaně, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vychladnout tak, aby čokoláda zůstala tekutá a dala se na tvarohovou náplň nalít.
  4. Můžeme ozdobit bílou čokoládou, nebo podle fantazie. Koláč necháme odležet v chladu /nejlépe přes noc/ a řežeme horkým zoubkovaným nožem, který si po každém řezu otíráme. Dobrou chuť!

* TIP: Nejlépe se řeže když si ho dáte před krájením do mrazničky.

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář