Řízky v bramborovém těstíčku - skvělý recept jako zabít dvě mouchy jednou ranou

Bramboráky má určitě každý rád. Zkoušela jsem experiment, který se vydařil na jedničku. Už dávno jsem neuvařila tak dobrý oběd jako tento. Nejen že chutná skvěle, ale také vypadá luxusně. Určitě se tento oběd hodí i na slavnostnější příležitosti. Do bramborového těsta jsem už nepřidávala česnek, asi by to prorazilo chuť masa, ale pokud chcete, vyzkoušejte. Autor: Lacusin

Přidal:, 3.5.2018
Kategorie: Kuřecí, Maso, Hlavní jídla
Řízky v bramborovém těstíčku - skvělý recept jako zabít dvě mouchy jednou ranou

Suroviny

500 gkuřecích řízků
4 ksbrambory
4 ksvejce
4 PLstrouhanky
2 PLhladké mouky
100 gstrouhaného sýra
dle chutisůl, pepř
0,5 dcloleje

Postup přípravy

  1. Maso si nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme vejce, strouhanku, sůl a pepř. Vymícháme těstíčko.
  3. Maso nejprve obalíme v mouce. Pak v bramborovém těstě.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  4. Obalené maso pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Pocákáme olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C.
  5. Před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme, dokud se sýr neroztaví.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem