Rizoto s vepřovým masem

Tak není to pravé italské rizoto, které má být krémové a vrch má být posypaný strouhaným parmazánem, ale nám doma to takto chutná. S vepřovým masíčkem, s nakládanou mrkví a hráškem a vrch posypaný eidamem. Autor: Mineralka

Přidal:, 8.5.2019
Kategorie: Rizoto, Rýže, Vepřové, Maso, Přílohy
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Rizoto s vepřovým masem

Suroviny

500 gvepřové kýty
1 ksvelká cibule
2 PLvepřové sádlo
podle chutisůl, pepř, sladká mletá paprika
rýže
sterilovaný hrášek s mrkví a kukuřicí
strouhaný sýr na ozdobu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky, syrové přidáme na orestovanou cibuli na sádle, osolíme, opepříme a posypeme (s mírou) sladkou paprikou. Masíčko necháme zatáhnout, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Mezitím si promyjeme a uvaříme rýži ve větším hrnci.
  3. Sterilovanou zeleninu (mrkev, hrášek, kukuřici) scedíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Když je maso měkké, tak ho přidáme k hotové rýži i se sterilizovaným zeleninou. Zamícháme, případně dochutíme solí.
  5. Podáváme kopečky rizota ozdobené strouhaným sýrem.Tip: Jahodový džem bez chemie