NejRecept.cz Přílohy Rýže Rizoto Rizoto s vepřovým masem
Rizoto s vepřovým masem
Recept Rizoto s vepřovým masem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   8.5.2019

Rizoto s vepřovým masem

Tak není to pravé italské rizoto, které má být krémové a vrch má být posypaný strouhaným parmazánem, ale nám doma to takto chutná. S vepřovým masíčkem, s nakládanou mrkví a hráškem a vrch posypaný eidamem. Autor: Mineralka

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
vepřové kýty
1 ks
velká cibule
2 PL
vepřové sádlo
podle chuti
sůl, pepř, sladká mletá paprika
rýže
sterilovaný hrášek s mrkví a kukuřicí
strouhaný sýr na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na kostky, syrové přidáme na orestovanou cibuli na sádle, osolíme, opepříme a posypeme (s mírou) sladkou paprikou. Masíčko necháme zatáhnout, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka.
  2. Mezitím si promyjeme a uvaříme rýži ve větším hrnci.
  3. Sterilovanou zeleninu (mrkev, hrášek, kukuřici) scedíme.
  4. Když je maso měkké, tak ho přidáme k hotové rýži i se sterilizovaným zeleninou. Zamícháme, případně dochutíme solí.
  5. Podáváme kopečky rizota ozdobené strouhaným sýrem.

 

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář