Roláda z mletého masa s hřiby

Chutný oběd. Rychlé a nenáročné.

Recept Roláda z mletého masa s hřiby

Suroviny

SUROVINY NA 3 PORCE:
500 gmleté maso vepřové a hovězí mix
2 kstvrdý rohlík
1 ksvejce
150 mlmléka
1 lžícepetrželka
2 lžíceovesné vločky
1 kscibule
pepř
sůl
olej rostlinný
Náplň:
2 ksvejce
150 ghříbky mražené

Postup přípravy

  1. Maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme petrželku, cibuli opraženou na oleji, v mléce namočený starší rohlík, za 2 hrsti ovesných vloček, promícháme.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  2. Připravíme si také uvařená vejce a rozmrazíme hříbky.
  3. Na oleji udusíme odmraženy nakrájené dubáky.Tip: Velikonoční mazanec
  4. Rozprostřeme alobal, na něj navrstvíme masovou směs, do středu navrstvíme houby.
  5. Položíme uvařená vajíčka (já jsem je rozpolila). Posypeme něčím zeleným, např. petrželkou (může být i špenát).Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  6. Pomocí alobalu svineme roládu.
  7. Roládu, zabalenou v alobalu dáme do trouby (180 stupňů) a pečeme v pekáči, do dolní části jsem dala vodu, pak ji zbavíme alobalu a dopékáme (i jsem přeložila do jiného pekáče). Roláda je již zhruba po hodině upečená.
  8. Dokud se roláda peče, tak si připravíme přílohu, já jsem volila bramborovou kaši s máslem a mlékem. Podáváme s kyselou okurkou a brambory polijeme výpekem, mňam. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Dorisa