Piškot: bílky vyšleháme do pěny, postupně přidáme cukr, žloutky, mouku s práškem do pečiva, vodu. Upečeme. Necháme vychladnout.
Náplň: mascarpone /může být i pomazánkové máslo bez příchutě/ vymícháme s cukrem, přidáme vaječný likér a vyšlehanou šlehačku se ztužovačem šlehačky.
Do formy srnčího hřbetu si odkrojíme potřebný pás piškoty. Piškotami vyložíme formu, pokropíme studenou kávou, natřeme polovinu nádivky. Kulaté piškoty namočíme zlehka v kávě, ukládáme na nádivku po středu i zboku. Mražené ovoce, já jsem použila rybíz a maliny rozložíme na piškoty a natřeme druhou část nádivky. Přikryjeme zbylým pásem piškoty.
Tunel zatížíme a uložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny.
Pak ho vyklopíme, polijeme ochucenou zakysanou smetanou a ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - BlazenaSadovska