Rybízová bublanina - nejjednodušší recept od babičky
Nejjednodušší bublanina na světě. Miluji tento recept, je ještě od mé babičky a ovoce obměňuji. Teď jsem použila rybíz, trebalo ovoce spotřebovat, škoda bylo vyhodit. Domácí, sladce kyselé a bylo toho plno. Nejdříve jsem dělala džem a trochu jsem odložila i na tuto bublaninu, která se doslova rozplývá na jazyku. Někdy ji dělávám s jahodami, ale s rybízem je top. Autor: Mineralka
SUROVINY
3 hrnkypolohrubé mouky
1,5 hrnkukr. cukr
2 dclolej
3 ksvejce celé
2,5-3 dclmléka
1 ksprášek do pečiva
rybíz nebo jiné ovoce
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Ríbezľová bublanina - najjednoduchší recept od babičky.
Z nabízených receptů na bublaninu se mi líbil tenhle, opravdu dobrá !! Místo oleje jsem dala rozpuštěné máslo a přidala vanilkový ( ne vanilinový !) prášek a trochu rumu ... eňoňuňo !!!!
díky :)
Lepší bublaninu jsem nejedla, těsto je krásně nadýchané, úplně se rozplývá
Bublanina je super, dala jsem ale hrubou a polohrubou mouku