Rychlý jemný perník z jedné mísy

Recept Rychlý jemný perník z jedné mísy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Perník - jeden z jednoduchých rychlých, ale za to chutných koláčů. Na přípravu postačí jedna mísa a několik základních surovin. Stačí trochu ozdobit na vrchu a nic jím nezkazíte ani na velikonočním stole.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Cesto

400 g hladká špaldová mouka
3 lžícekakao
2 lžičkymletá skořice
1 lžičkaperníkový pepř
1 bal.prášek do perníku
1 bal.vanilinový cukr
120 g moučkový cukr
1 lžícemed
2 ksvejce
400 ml mléko
100 mlolej
2 lžícedžem

Navíc

džem
150 gčokoláda
40 gmáslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do mísy prosejeme suché ingredience a promícháme. Přidáme vejce, med, mléko, olej a džem a ručním mixérem vymixujeme hladkou směs.
  2. Vylijeme na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodiny.
  3. Upečený koláč potřeme džemem podle chuti a polijeme čokoládovou polevou. Tu připravíme roztáním čokolády spolu s máslem. Já jsem na vrch dala tečky bílé čokolády, přes které jsem následně přejela špejlí a vznikl zajímavý vzor.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit