NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Rychlý jemný perník z jedné mísy
Rychlý jemný perník z jedné mísy
Recept Rychlý jemný perník z jedné mísy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
_Nikoleta_    ·   9.4.2022

Rychlý jemný perník z jedné mísy

Perník - jeden z jednoduchých rychlých, ale za to chutných koláčů. Na přípravu postačí jedna mísa a několik základních surovin. Stačí trochu ozdobit na vrchu a nic jím nezkazíte ani na velikonočním stole.

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Cesto

400 g
hladká špaldová mouka
3 lžíce
kakao
2 lžičky
mletá skořice
1 lžička
perníkový pepř
1 bal.
prášek do perníku
1 bal.
vanilinový cukr
120 g
moučkový cukr
1 lžíce
med
2 ks
vejce
400 ml
mléko
100 ml
olej
2 lžíce
džem

Navíc

džem
150 g
čokoláda
40 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mísy prosejeme suché ingredience a promícháme. Přidáme vejce, med, mléko, olej a džem a ručním mixérem vymixujeme hladkou směs.
  2. Vylijeme na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodiny.
  3. Upečený koláč potřeme džemem podle chuti a polijeme čokoládovou polevou. Tu připravíme roztáním čokolády spolu s máslem. Já jsem na vrch dala tečky bílé čokolády, přes které jsem následně přejela špejlí a vznikl zajímavý vzor.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář