Rýžový nákyp se žloutkovým krémem

Přidal: NejLucka, 16.2.2015
Kategorie: Na sladko, Rýže, Přílohy, Rýžový nákyp, Sladká jídla, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduché sladké hlavní jídlo připravené z rýže. Rýžový nákyp s rozinkami a jemným nádechem citrónové kůry.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 16.2.2015
Kategorie: Na sladko, Rýže, Přílohy, Rýžový nákyp, Sladká jídla, Oběd, Část dne
SUROVINY
Budeme potřebovat:
300 grýže
500 mlvoda
150 gmáslo
2 bal.vanilkový cukr
1 lmléko
1 kscitron
5 ksžloutka
150 gkr. cukr
100 grozinky
- Rýži si uvaříme ve vodě (cca 7 min.). Pak ji zalijeme mlékem, přidáme 50 g másla a vaříme cca 10 minut.
- Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a připravíme si formu na pečení, kterou si vymažeme máslem. Navrstvíme rýži s mlékem a zakryjeme alobalem. Pečeme, dokud nám rýže zcela nezměkne.
- Připravíme si krém. 100 g másla si rozpustíme, přidáme žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a cukr (kr. i vanilkový). Šleháme nad párou a nakonec přidáme rozinky, které jsme si namočili na 15 minut do vařící vody.
- Takto připraveným krémem zalijeme měkkou rýži a pečeme další půl hodinku při teplotě 200 stupňů. Dobrou chuť!
Zdroj: Nosalty
KOMENTÁŘE K RECEPTU