NejRecept.cz Přílohy Rýže Na sladko Rýžový nákyp se žloutkovým krémem
Rýžový nákyp se žloutkovým krémem
Recept Rýžový nákyp se žloutkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Nosalty

Jednoduché sladké hlavní jídlo připravené z rýže. Rýžový nákyp s rozinkami a jemným nádechem citrónové kůry.

NejLucka NejLucka    ·   16.2.2015

Rýžový nákyp se žloutkovým krémem

Jednoduché sladké hlavní jídlo připravené z rýže. Rýžový nákyp s rozinkami a jemným nádechem citrónové kůry.

Suroviny

Budeme potřebovat:

300 g
rýže
500 ml
voda
150 g
máslo
2 bal.
vanilkový cukr
1 l
mléko
1 ks
citron
5 ks
žloutka
150 g
kr. cukr
100 g
rozinky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rýži si uvaříme ve vodě (cca 7 min.).  Pak ji zalijeme mlékem, přidáme 50 g másla a vaříme cca 10 minut.
  2. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a připravíme si formu na pečení, kterou si vymažeme máslem. Navrstvíme rýži s mlékem a zakryjeme alobalem. Pečeme, dokud nám rýže zcela nezměkne.
  3. Připravíme si krém. 100 g másla si rozpustíme, přidáme žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a cukr (kr. i vanilkový). Šleháme nad párou a nakonec přidáme rozinky, které jsme si namočili na 15 minut do vařící vody.
  4. Takto připraveným krémem zalijeme měkkou rýži a pečeme další půl hodinku při teplotě 200 stupňů. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář