Skandinávská krémová jemná rybí polévka

Skandinávská jemná rybí polévka

Přidal:, 19.12.2015
Kategorie: Rybí, Husté polévky, Polévky
Recept Skandinávská krémová jemná rybí polévka

Suroviny

asi 1/2 kg i víceryb
1 ksmrkev
1 kspetržel
1/2 ksmalého celeru
kousekmásla
1 lvývaru z rýb
dle chutisůl, bílý pepř
1smetana

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme kořenovou zeleninu , zalijeme vývarem z ryb, které jsme si uvařily předem, osolíme a přidáme trošku bílého pepře
    a povaříme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Pak rozmixujeme a přidáme smetanu (12 %) nebo mléko.
  3. Prohřejeme a nakonec přidáme uvařené rybí maso. Podle chuti ještě dosolíme . Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Rybu můžeme použít jakoukoliv, může být i více druhů. Pokud ale použijeme pouze tresku, polévka bude také výborná.