NejRecept.cz Dezerty Koláče Skládané piškotové řezy
Skládané piškotové řezy
Recept Skládané piškotové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   24.4.2018

Skládané piškotové řezy

Jsem asi jinej živočišnej druh. Ať dělám, co dělám, stejně se nejvíc zrelaxuju v kuchyni. Je tam klid a nikdo mi do ničeho nekecá. Počasí se trochu pokazilo a mně to úplně i pasovalo. Zavřela jsem se do mého království a tam jsem vykouzlila tento luxusní zákusek, který nejen vypadá krásně, ale i chutná skvěle. Autor: Danka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Korpus:

5 ks
vajec
250 g
moučkového cukru
10 lžic
horké vody
10 lžic
oleje
250 g
hladké mouky
1/2 bal.
prášku do pečiva
špetka
soli

Krém:

1 l
mléka
4 bal.
karamelové pudinkové prášky
200 g
krystalu
2 lžičky
sypké instantní kávy
100 g
másla
3 kelímky
zakysané smetany (celkem 600g)

Dále:

2 a 1/2 balení dětských piškotů (použila jsem Tastino z Lidlu, balení 250 g)
300 ml
uvařené a vychladlé silné kávy
1 velký panák
rumu
šlehačka na dozdobení (já jsem použila 2 sáčky instantní šlehačky a 200ml studeného mléka)
Granko na posypání.
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky s cukrem ušlehat ručním elektrickým šlehačem do husté bílé pěny, po lžících zašlehat horkou vodu a olej a poté už jen vařečkou vmíchat mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Těsto rozetřít na velký hluboký plech (42x32cm, vymazávám máslem a vysypávám hrubou moukou pouze dno) a péct 20 minut na 170 stupňů.
  2. Nechat vychladnout, natřít pikantní marmeládou (použila jsem domácí rybízovou), polovinou krému, poklást piškoty (klademe je v řadách nakoso těsně jeden za druhým), namočenými v kávě s rumem, potřít zbytkem krému, navrch natřít šlehačku a dozdobit Grankem.
  3. Z mléka, cukru, pudinkového prášku a instantní kávy uvařit hustý pudink a do ještě horkého zašlehat máslo.
  4. Nechat vychladnout a poté prošlehat důkladně elektrickým šlehačem, po částech vešlehat zakysanou smetanu a rozdělit na dvě poloviny.
  5. Hotové nechat zatuhnout v lednici.
  6. Pozn: Při krájení je potřeba odhadnout, kudy samotný řez vést, aby se docílilo kýžené kresby, tzn. středem přes řadu naskládaných piškotů.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář