Skořicové trubičky se šlehačkou

Přidal: Matka Tereza, 25.4.2017
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tradiční trubičky, které máte připravené tak rychle jako z listového těsta. Rozdíl je v tom, že toto těsto je mnohem chutnější než klasické listové těsto, které koupíte v obchodě. Je křehké, jemné a když trubičky naplníte vyšlehanou šlehačkou a necháte je minimálně hodinku odpočívat v chladu, krásně zvlhnou a potom se rozplývají na jazyku. Kdo nemá rád vlhké trubičky, plní je těsně před tím, než je bude jíst. Tehdy křupou pod zuby. Autor: Tereza
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Matka Tereza, 25.4.2017
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto:
1 ksžloutek
100 mlstudená voda
1 lžíceocet
350 ghladká mouka
250 gHera
2 sáčkyskořicový cukr
1 ksvajíčko na potření
Náplň:
2 kelímkysmetana ke šlehání
2 lžícecukr moučka
- Prosejeme mouku a nastrouháme do ní Heru. Důkladně zapracujeme. Poté přidáme studenou vodu, ocet a žloutek a buď ručně, nebo hnětacími metličkami zpracujeme na hladké těsto.
Hotové těsto přikryjeme alobalem a dáme na dvě hodiny do lednice odpočinout. - Po dvou hodinách těsto vyndáme z lednice, rozválíme na zhruba 2 mm plát.
- Poté krájíme pruhy cca 1.5 cm široké a takto vzniklé pruhy namotáváme na pevné trubičky, které se prodávají na výrobu kremrolí, nebo si vyrobíme vlastní trubičky z alobalu. Já jsem používala trubičky alobalové. Těsto musí být namotáváno tak, aby se vždy kouskem překrývalo.
- Předehřejeme si troubu na 200°C.
- Namotané těsto dáme na plech a každou trubičku potřeme rozšlehaným vajíčkem. Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 10 - 15 minut (trubičky by měly být zlatavé).
- Na náplň si vyšleháme smetanu ke šlehání s moučkovým cukrem do tuha. Nesmíme však přešlehat, jinak se nám smetana zdrcne.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejszínhabos habroló fahéjas cukorba forgatva.
KOMENTÁŘE K RECEPTU