NejRecept.cz Dezerty Bábovky Skřítkova bábovka bez vajíčka politá čokoládou
Skřítkova bábovka bez vajíčka politá čokoládou
Recept Skřítkova bábovka bez vajíčka politá čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Kouzlo této bábovky spočívá v surovinách, ze kterých připravíte tu nejlepší bábovku i bez použití vajíčka. I přesto je bábovka jemná a měkká jako pavučinka. Vyzkoušejte :) Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   4.10.2019

Skřítkova bábovka bez vajíčka politá čokoládou

Kouzlo této bábovky spočívá v surovinách, ze kterých připravíte tu nejlepší bábovku i bez použití vajíčka. I přesto je bábovka jemná a měkká jako pavučinka. Vyzkoušejte :) Autor: Triniti

25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Světlá část:

235 ml
horká voda
120 g
kr. cukr
špetka
sůl
1 bal.
vanilkový cukr
200 g
hladká mouka
75 ml
olej nebo rozpuštěné máslo
1 lžička
prášku do pečiva

Tmavá část:

180 g
hladká mouka
20 g
kakao
120 g
kr. cukr
235 ml
horká voda
1 lžička
prášku do pečiva
špetka
sůl
1 bal.
vanilkový cukr
75 ml
olej nebo rozpuštěné máslo
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Připravíme si bábovkovou formu, kterou pořádně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Odložíme bokem a pustíme se do přípravy těsta.
  2. Při přípravě tmavého i světlého těsta postupujeme stejně. Smícháme všechny suché suroviny a pořádně zamícháme. Přidáme je k tekutým surovinách a vymícháme hladké těstíčko, které střídavě vrstvíme do připravené bábovkové formy.
  3. Přípravenou bábovku vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 175 stupňů asi 45 minut - zkusíme test špejlí, zda je bábovka upečená. Píchneme do středu a pokud je špejle suchá, bábovka je hotová. Pokud na špejle zůstalo mokré těsto, bábovku pečeme dále.
  4. Po upečení vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou nebo posypeme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář