Sladké věnečky z kynutého těsta

Recept Sladké věnečky z kynutého těsta

Přidal: , 20.1.2016

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Recept Sladké věnečky z kynutého těsta
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Na snídani, na svačinu, na večeři nebo kdykoliv, kdy máte chuť na vynikající měkkoučké pečivo.

FOTO OD VÁS
Recept Sladké věnečky z kynutého těsta
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.1.2016

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

1 kghladká mouka
4 ksvejce
1 kscitron - kůra
150 mlmáslo
120 gkr. cukr
200 mlteplé mléko
trochu mléka na kvásek
1 bal.sušené droždí
1/2 lžičkysůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Trochu mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a sušené droždí. Necháme na teplém místě kynout.
  2. V misce smícháme ostatní suroviny, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
  3. Když těsto zdvojnásobilo svůj objem, na pracovní desce ho rozdělíme na menší kousky, které zpracujeme do kuličky.
  4. Kuličku rozválíme na tenčí plátek, podélně ho nakrájíme kolečkem na pizzu na tenké proužky a ze spodní strany šikmo srolujeme. Pásek stočíme do "klubíčka" a položíme na papírem vyložený plech.
  5. Vrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali lžíci mléka.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 25 minut. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit