Sladké věnečky z kynutého těsta

Na snídani, na svačinu, na večeři nebo kdykoliv, kdy máte chuť na vynikající měkkoučké pečivo.

Přidal:, 20.1.2016
Kategorie: Moučníky
Recept Sladké věnečky z kynutého těsta

Suroviny

1 kghladká mouka
4 ksvejce
1 kscitron - kůra
150 mlmáslo
120 gkr. cukr
200 mlteplé mléko
trochu mléka na kvásek
1 bal.sušené droždí
1/2 lžičkysůl

Postup přípravy

  1. Trochu mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a sušené droždí. Necháme na teplém místě kynout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. V misce smícháme ostatní suroviny, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
  3. Když těsto zdvojnásobilo svůj objem, na pracovní desce ho rozdělíme na menší kousky, které zpracujeme do kuličky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Kuličku rozválíme na tenčí plátek, podélně ho nakrájíme kolečkem na pizzu na tenké proužky a ze spodní strany šikmo srolujeme. Pásek stočíme do "klubíčka" a položíme na papírem vyložený plech.
  5. Vrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali lžíci mléka.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 25 minut. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika