NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Sladko pálivé kuře s ananasem
Sladko pálivé kuře s ananasem
Recept Sladko pálivé kuře s ananasem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   11.7.2015

Sladko pálivé kuře s ananasem

Trochu náročnější jídlo na suroviny, ale vyplatí se ho připravit. Zajímavé, exotické a chutné. Jako přílohu podáváme klasickou rýži.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Pro čtyři osoby:

400 g
kuřecích prsou
1 ks
paprika zelená
1 ks
paprika žlutá
svazek
láhůdkové cibule
2 ks
menší mrkve
2 stroužky
česneku
kousek
zázvoru
chilli
paprička
2 lžíce
cukru
2 lžíce
octa
1 dcl
kečupu /může být lžíce protlaku/
2 dcl
kuřecího vývaru
2 lžičky
kukuřičného nebo rýžového škrobu
2 lžíce
sójové omáčky
4 lžíce
sladké chilli omáčky s ananasem
370 g
kompotovaného ananasu
hrst
sušených hub (zede stročky)
rostlinný olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme do směsi oleje, škrobu, česneku a sójovky.
  2. Zeleninu nakrájíme na kousky. Houby namočíme přes noc do studené vody, ráno vodu vyměníme.
  3. Odleželé maso opečeme na troše oleje, vyjmeme je, přidáme znovu olej a přidáváme jednotlivé suroviny od nejtvrdší /mrkev/ po nejměkčí /papriky/. Přidáme houby, které vymačkáme.
  4. Po pěti minutách vlijeme do směsi omáčku, kterou jsme si připravili smícháním sójové omáčky, protlaku, cukru a vývaru a octu. Provaříme, vrátíme zpátky maso, přidáme chilli omáčku, šťávu z ananasu, prohřejeme a podáváme nejlépe s rýží.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář