Sladko pálivé kuře s ananasem

Trochu náročnější jídlo na suroviny, ale vyplatí se ho připravit. Zajímavé, exotické a chutné. Jako přílohu podáváme klasickou rýži.

Přidal:, 11.7.2015
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd, Část dne, Podle ovoce, Ananas
Recept Sladko pálivé kuře s ananasem

Suroviny

Pro čtyři osoby:
400 gkuřecích prsou
1 kspaprika zelená
1 kspaprika žlutá
svazekláhůdkové cibule
2 ksmenší mrkve
2 stroužkyčesneku
kousekzázvoru
chillipaprička
2 lžícecukru
2 lžíceocta
1 dclkečupu /může být lžíce protlaku/
2 dclkuřecího vývaru
2 lžičkykukuřičného nebo rýžového škrobu
2 lžícesójové omáčky
4 lžícesladké chilli omáčky s ananasem
370 gkompotovaného ananasu
hrstsušených hub (zede stročky)
rostlinný olej

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme do směsi oleje, škrobu, česneku a sójovky.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Zeleninu nakrájíme na kousky. Houby namočíme přes noc do studené vody, ráno vodu vyměníme.
  3. Odleželé maso opečeme na troše oleje, vyjmeme je, přidáme znovu olej a přidáváme jednotlivé suroviny od nejtvrdší /mrkev/ po nejměkčí /papriky/. Přidáme houby, které vymačkáme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Po pěti minutách vlijeme do směsi omáčku, kterou jsme si připravili smícháním sójové omáčky, protlaku, cukru a vývaru a octu. Provaříme, vrátíme zpátky maso, přidáme chilli omáčku, šťávu z ananasu, prohřejeme a podáváme nejlépe s rýží.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem