NejRecept.cz Pečivo Pagáče Slaninové pagáče se sýrem bez kynutí
Slaninové pagáče se sýrem bez kynutí
Recept Slaninové pagáče se sýrem bez kynutí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vk

Super inspirace na rychlé pohoštění. Bez kynutí, ale krásně nadýchané a chutné.

NejLucka NejLucka    ·   17.1.2016

Slaninové pagáče se sýrem bez kynutí

Super inspirace na rychlé pohoštění. Bez kynutí, ale krásně nadýchané a chutné.

Suroviny
150 g
slanina
260 g
hladká mouka
1/2 lžičky
prášek do pečiva
1/4 lžičky
červená sladká paprika
75 g
máslo
250 g
tvrdý sýr
250 ml
mléko
sůl podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Slaninu nakrájíme na menší kousky, které na suché pánvi osmažíme do zlata.
  2. Na jemném struhadle nastrouháme tvrdý sýr.
  3. V misce smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a měkké máslo. Přidáme nastrouhaný sýr a osmaženou slaninu i s výpekem, mléko a mletou papriku. Osolíme podle chuti, ale nedáváme hodně, protože slanina je dost slaná.
  4. Těsto rozválíme na hrubší plát, ze kterého pomocí poháru vykrájíme kolečka nebo pouze nožem nakrájíme na čtverečky, obdélníky, trojúhelníky nebo jiné tvary, které přendáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
  5. Upečené necháme vychladnout a můžeme podávat.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář