NejRecept.cz Dorty Slané dorty Slaný dort s houbami, mletým masem a sýrem
Slaný dort s houbami, mletým masem a sýrem
Recept Slaný dort s houbami, mletým masem a sýrem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Prosto i vkusno

Slaný dort se žampiony, různými druhy sýra, mletým masem a fazolkami. Můžete zvolit různé suroviny podle chuti.

NejLucka NejLucka    ·   15.4.2015

Slaný dort s houbami, mletým masem a sýrem

Slaný dort se žampiony, různými druhy sýra, mletým masem a fazolkami. Můžete zvolit různé suroviny podle chuti.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

3 ks
vejce
1 šálek
bílý jogurt
6 lžic
hladká mouka
1 lžička
sůl
1/2 lžičky
jedlá soda
1 lžíce
citronová šťáva

Náplň:

500 g
mleté maso
300 g
tvrdý sýr
400 g
žampiony
1 ks
cibule
1/2 šálku
rýže
200 g
zelená fazole
olej
sůl
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a chvíli ho opečeme. Osolíme a opepříme.
  2. V hrnci přivedeme do varu vodu, přidáme rýži a vaříme 15 minut. Rýži scedíme a necháme okapat.
  3. Na hrubém struhadle nastrouháme tvrdý sýr.
  4. Vajíčka utřeme, přidáme sůl, citr. šťávu, jedlou sodu, jogurt a nakonec i mouku. Vše spolu utřeme mixérem. Připravíme si okrúhlou formu na pečení o průměru 23 cm, kterou vysteleme papírem. Na papír naskládáme nakládané žampiony (můžeme použít i čerstvé houby, které předem osmahneme na pánvi).
  5. Navrstvíme nastrouhaný sýr, rýži, mleté ​​maso, zelené fazole (nebo jinou zeleninu - podle chuti). Fazole jsme uvařili v osolené vodě a následně osušili na papírovém ubrousku - je důležité důkladně fazole očistit, jinak nám zvlhne celý dort.
  6. Nakonec na fazolí nalijeme připravené těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 40 - 45 minut.
  7. Upečený dort vyjmeme a necháme mírně vychladnout. Opatrně odstraníme rám dortové formy, na vrch položíme talíř nebo podnos a dort přetočíme "vzhůru nohama". Stáhneme papír a necháme zcela vychladnout.
  8. Dort podáváme teplý nebo zcela vychlazený. Dobrou chuť!

Zdroj: Prosto i vkusno

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář