Slavnostní roláda s ovocem

Velmi exkluzivní dezert s ovocem uvnitř. Ovoce můžete zkombinovat podle vlastní chuti, ať už banány s jahodami, malinami, borůvkami, ... To ovoce tam je skvělé, osvěží to celý koláček, který máte připravený za pár minut, pak už jen čekat, dokud to ztuhne. Zajímavý nápad byl v originálním receptu, kde se upečené těsto nakrájelo a pěkně poskládalo do srnčího hřbetu. Takto si umím představit i jiné řezy, takže určitě příště vyzkouším. Autor: Jaja79

Přidal:, 20.1.2016
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Sladké rolády, Rolády
Recept Slavnostní roláda s ovocem

Suroviny

Těsto:
5 ksvajec
5 lžickr. cukr
5 lžichladká mouka
Krém:
2 ksžloutky
500 mlmléko
2 bal.vanilkový cukr
4 lžícekr. cukr
50 gkukuřičný škrob
3 lžícehladká mouka
150 gmáslo
100 gmoučkový cukr
Dále budeme potřebovat:
banány, jahody
Vrch:
50 gčokoláda
1/2 lžičkyolej

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a připravíme si těsto. Vajíčka utřeme s cukrem do tuhé pěny, do které vařečkou jemně vmícháme hladkou mouku.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Těsto navrstvíme na velký plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Upečeme po dobu 15 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
  3. 450 ml mléka dáme do hrnce spolu s vanilkovým a kr. cukrem. Ve zbylém mléce utřeme žloutky, kukuřičný škrob, mouku a přidáme tuto hmotu do horkého mléka s cukrem. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  4. Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme vychladlý pudink a vyšleháme nadýchaný krém.
    Připravíme si formu srnčí hřbet. Upečené těsto překrojíme na 3 části.
  5. Jednu část uložíme do srnčího hřbetu, navrstvíme trochu krému a uložíme banány. Zakryjeme je krémem, položíme druhý plát těsta. Navrstvíme trochu krému, poklademe jahody, maliny, borůvky nebo jiné ovoce a nakonec položíme třetí plát těsta.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  6. Necháme v chladničky nejlépe celou noc a ráno vyklopíme z formy. Vrch ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej.