Slavnostní slaná bábovka se slaninkou a houbovou omáčkou

Recept Slavnostní slaná bábovka se slaninkou a houbovou omáčkou

Přidal: , 16.9.2015

Kategorie: Bábovky, Hovězí, Dezerty, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Bábovka je většinou oblíbená ve sladké verzi, ale vyzkoušejte si ji připravit na slano. Mleté maso, uvnitř vajíčko a na povrchu křupavá slanina.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 16.9.2015

Kategorie: Bábovky, Hovězí, Dezerty, Maso, Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

600 gmleté hovězí maso
7 ksvejce
300 gzakysaná smetana
2 ksstarší rohlík
1 kscibule
2 stroužkyčesnek
3 lžícehladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
200 gmražený hrášek s mrkví
150 gslanina
sůl, pepř
petrželka
olej

Omáčka:

200 ghouby
200 mlsmetana ke šlehání
200 mlmléko
1 lžícehladká mouka
50 mlbílé víno
sůl, pepř
máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na rozpáleném oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme petrželku, prolisovaný česnek, mleté ​​maso a necháme ho chvíli dusit. Rohlíky namočíme do teplé vody a necháme odstát.
  2. Rohlíky důkladně vymačkáme, dáme je do misky, přidáme 2 vajíčka, prášek do pečiva, zakysanou smetanu a mouku. Důkladně vše vymícháme a do této hmoty přidáme mleté ​​maso, rozmrazený hrášek a mrkev.
  3. 5 vajec uvaříme natvrdo a formu na bábovku vysteleme slaninou nebo sušenou šunkou. Pokud nemáme mastnou slaninu nebo šunku, formu trochu vymažeme olejem. Navrstvíme 1/3 masové hmoty, uložíme vajíčka a navrstvíme zbylou masovou hmotu. Slaninu přendáme směrem dovnitř a můžeme péct.
  4. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 15 minut. Pak teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 45 minut. Bábovku necháme ve formě mírně vychladnout a podáváme s houbovou omáčkou, kterou připravíme následovně:
  5. Máslo rozpustíme na mírném ohni, přidáme na drobno nakrájené houby a necháme je dusit. Když jsou houby podušené, přilijeme víno, smetanu a nakonec i mléko, ve kterém jsme si rozšlehali hladkou mouku. Osolíme a opepříme podle chuti a necháme přejít varem.

Zdroj: Coolinarika

 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit