Šlehačkové cukroví

Tak jemné, chutné a křehké. Na jazyku se doslova rozplývají. Dělám je už léta a nikdy neměním recept. Vždy jen tři suroviny (pokud nepočítám moučkový a vanilkový cukr na obalování) - polohrubá mouka, tuk a šlehačka. Starodávný recept, ale takové recepty mám velmi ráda. Dělávali ho už i naše babičky, které věděli co je dobré. Dělám je přes masový mlýnek s nástavcem. Jde to úplně snadno, jsou vynikající. Autor: Petra H.

Recept Šlehačkové cukroví

Suroviny

500 gpolohrubé mouky
250 gtuku
250 mlšlehačky

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Přes nástavec na masovém mlýnku protlačujeme těsto, stáčíme do věnečků a upečeme.
  3. Pečeme na 180 st. dozlatova. Sledujeme, jde to rychle.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.