NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví
Recept Šlehačkové cukroví
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   7.10.2017

Šlehačkové cukroví

Tak jemné, chutné a křehké. Na jazyku se doslova rozplývají. Dělám je už léta a nikdy neměním recept. Vždy jen tři suroviny (pokud nepočítám moučkový a vanilkový cukr na obalování) - polohrubá mouka, tuk a šlehačka. Starodávný recept, ale takové recepty mám velmi ráda. Dělávali ho už i naše babičky, které věděli co je dobré. Dělám je přes masový mlýnek s nástavcem. Jde to úplně snadno, jsou vynikající. Autor: Petra H.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
polohrubé mouky
250 g
tuku
250 ml
šlehačky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  2. Přes nástavec na masovém mlýnku protlačujeme těsto, stáčíme do věnečků a upečeme.
  3. Pečeme na 180 st. dozlatova. Sledujeme, jde to rychle.
  4. Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář