Šlehačkové cukroví

Tak jemné, chutné a křehké. Na jazyku se doslova rozplývají. Dělám je už léta a nikdy neměním recept. Vždy jen tři suroviny (pokud nepočítám moučkový a vanilkový cukr na obalování) - polohrubá mouka, tuk a šlehačka. Starodávný recept, ale takové recepty mám velmi ráda. Dělávali ho už i naše babičky, které věděli co je dobré. Dělám je přes masový mlýnek s nástavcem. Jde to úplně snadno, jsou vynikající. Autor: Petra H.

Přidal:Petra H, 7.10.2017
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoce, Vánoční cukroví
Šlehačkové cukroví

Suroviny

500 gpolohrubé mouky
250 gtuku
250 mlšlehačky

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  2. Přes nástavec na masovém mlýnku protlačujeme těsto, stáčíme do věnečků a upečeme.
  3. Pečeme na 180 st. dozlatova. Sledujeme, jde to rychle.
  4. Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.