Smažená brokolice s bramborami
Smažený květák nebo smažená brokolice je tradiční jídlo, kterým nic nezkazíte.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
500 gbrokolice
2 ksvejce
150 ghladké mouky
100 mlmléka (cca)
1 lžičkasoli
strouhanka
brambory jako příloha
- Brokolice zbavíme tvrdých košálů a rozebereme na růžičky. V osolené vodě vaříme 5 minut. Poté v sítku prolijeme studenou vodou a necháme okapat a zchládnout.
- Do misky dáme mouku, sůl, vejce a mléka tolik, abychom získali hustější těstíčko. Řádně prošleháme a jednotlivé růžičky namáčíme v těstíčku.
- Následně odkládáme do talíře. Pak obalíme ve strouhance.
- Smažíme ve fritéze na 180 st. dozlatova cca 4 minuty. Lze smažit ve vyšší vrstvě tuku (olej, sádlo) i v pánvi nebo dietněji na pečícím papíře v troubě.
- Podáváme třeba se šťouchanými bramborami a zeleninovým salátem. Kdo chce, dá si i tatarku.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
KOMENTÁŘE K RECEPTU