Smažená brokolice s bramborami

Smažený květák nebo smažená brokolice je tradiční jídlo, kterým nic nezkazíte.

Přidal:, 26.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Smažená brokolice s bramborami

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gbrokolice
2 ksvejce
150 ghladké mouky
100 mlmléka (cca)
1 lžičkasoli
strouhanka
brambory jako příloha

Postup přípravy

  1. Brokolice zbavíme tvrdých košálů a rozebereme na růžičky. V osolené vodě vaříme 5 minut. Poté v sítku prolijeme studenou vodou a necháme okapat a zchládnout.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  2. Do misky dáme mouku, sůl, vejce a mléka tolik, abychom získali hustější těstíčko. Řádně prošleháme a jednotlivé růžičky namáčíme v těstíčku.
  3. Následně odkládáme do talíře. Pak obalíme ve strouhance.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Smažíme ve fritéze na 180 st. dozlatova cca 4 minuty. Lze smažit ve vyšší vrstvě tuku (olej, sádlo) i v pánvi nebo dietněji na pečícím papíře v troubě.
  5. Podáváme třeba se šťouchanými bramborami a zeleninovým salátem. Kdo chce, dá si i tatarku.Tip: Velikonoční mazanec

Autor: Naďa I. (Rebeka)