Smažená česneková kýta

Recept Smažená česneková kýta

Přidal: , 6.10.2016

Kategorie: Sváteční pečení, Vepřové, Maso, Vánoce, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Co řeknete na takový skvělý oběd? Samozřejmě po takovém obědě si dejte žvýkačku, pokud ještě plánujete nějaké setkání. Jinak je fantastický. Autor: Naďa I. /Rebeka/

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 6.10.2016

Kategorie: Sváteční pečení, Vepřové, Maso, Vánoce, Oběd

SUROVINY

4 plátkyvepřové kýty
6 stroužkůčesneku
dle chutisůl
dle potřebysádlo na smažení
2 lžícemásla

Na obalení:

hladká mouka
2 vejce + 3 lžíce mléka
strouhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso naklepeme, z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a necháme den až dva v lednici.
  2. Pak maso z obou stran osolíme, protáhneme hladkou moukou, rozšlehanými vejsi s mlékem a nakonec ve strouhance. Tu pořádně do masa vmasírujeme a přebytečnou zlehka oklepeme.
  3. Na rozpáleném sádle osmažíme zprudka z obou stran dozlatova.
  4. Přemístíme do pekáče (nevymazaného), na každý kus masa dáme půl lžíce másla, přiklopíme a vložíme do trouby. Při 200 st. pečeme 30 minut.
  5. Poté sundáme poklici, teploty snížíme na 160 st. a ještě 20 minut dopékáme.
  6. Řízek je krásně šťavnatý a křehký.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit