Smažená krkovice s bramborem

Přidal: rebeka, 11.1.2018
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Vepřové maso, Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Řízek jedině z krkovice. To jsem slyšela od mého kamaráda a musím uznat, že: Přesně :) nebo ještě z kuřecího steheního řízku... jinak je to nemastný-neslaný.... a suchý hlavně... Bože, už teď jsem znova z toho dostala hlad. Určitě vyzkoušejte v neděli na oběd, budete se olizovat až za ušima. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 11.1.2018
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Vepřové maso, Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
SUROVINY
4 ksvepřové plátky z krkovice bez kosti výška cca 2 cm
2 ksvejce
50 gmásla
sůl
hladká mouka
strouhanka
sádlo na smažení
- Maso naklepeme, osolíme, protáhneme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
- V pánvi rozpálíme sádlo a řízky zpruka z obou stran opečeme dozlatova.
- Přendáme je do pekáče, poklademe kousky másla a přiklopíme. V troubě dopékáme při teplotě 200 st.cca 40 minut.
- Poté odklopíme a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.
Můj blog: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vyprážaná krkovička so zemiakmi.
KOMENTÁŘE K RECEPTU