NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Smažená krkovice s bramborem
Smažená krkovice s bramborem
Recept Smažená krkovice s bramborem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Řízek jedině z krkovice. To jsem slyšela od mého kamaráda a musím uznat, že: Přesně :) nebo ještě z kuřecího steheního řízku... jinak je to nemastný-neslaný.... a suchý hlavně... Bože, už teď jsem znova z toho dostala hlad. Určitě vyzkoušejte v neděli na oběd, budete se olizovat až za ušima. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   11.1.2018

Smažená krkovice s bramborem

Řízek jedině z krkovice. To jsem slyšela od mého kamaráda a musím uznat, že: Přesně :) nebo ještě z kuřecího steheního řízku... jinak je to nemastný-neslaný.... a suchý hlavně... Bože, už teď jsem znova z toho dostala hlad. Určitě vyzkoušejte v neděli na oběd, budete se olizovat až za ušima. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
4 ks
vepřové plátky z krkovice bez kosti výška cca 2 cm
2 ks
vejce
50 g
másla
sůl
hladká mouka
strouhanka
sádlo na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso naklepeme, osolíme, protáhneme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  2. V pánvi rozpálíme sádlo a řízky zpruka z obou stran opečeme dozlatova.
  3. Přendáme je do pekáče, poklademe kousky másla a přiklopíme. V troubě dopékáme při teplotě 200 st.cca 40 minut.
  4. Poté odklopíme a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář