Smažená rýže s klobásou a sýrem
Smažená rýže s klobásou a sýrem. Autor: sonizna
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
400 grýže
1/2 lžičkysůl
2 lžíceolej olivový
1 kscibule
2 stroužkyčesnek
250 gklobása - nejlépe chorizo
1 kspaprika
1/2 lžičkypaprika sladká mletá
100 gsýr (eidam, čedar)
200 ghrášek
- Rýži si uvaříme doměkka podle návodu na obalu.
- Cibuli nakrájíme na jemno a spolu s utřeným česnekem osmažíme na velké pánvi. Zasypeme mletou paprikou – já jsem použila sladkou, protože jsem měla pikantnější klobásu, kdo má ale rád pikantní jídla, může dát pálivou papriku nebo chilli koření.
- Přidáme klobásu, nakrájenou na půlkolečka nebo kolečka a osmahneme. Klobásu můžeme volit dle chuti – do tohoto receptu se hodí spíše suchá, pikantnější klobása. Skvělá je ale také varianta se šunkovou klobásou – zejména pokud vaříme také pro děti.
- Přidáme i papriku nakrájenou na kostičky. Barvu papriky nechám na každém, já jsem použila červenou papriku.
- Poté vmícháme uvařenou rýži a hrášek a tak pět minut za stálého míchání smažíme. Není problém použít mražený hrášek, v pokrmu se rozmrazí.
- Podáváme posypané strouhaným sýrem, který volíme dle chuti – eidam, čedar a pokud nemáme výraznou klobásu, můžeme použít i nivu.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vyprážaná ryža s klobásou a syrom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU