Smažené hříbky s bramborem

Ano vím, že nyní není sezóna hub, ale tak v obchodě koupíte i například hlívu nebo jiné druhy hub, tak pokud na vás přijde chuť tak jak přišla na mě, určitě si pořiďte a připravte. Je to velmi chutné jídlo, které zvyknu podávat s vařeným bramborem. Miluji houby, dokonce bych je jedla snad i každý den, ale tak ... nepřehánějme :))) vše s mírou. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Přidal:, 19.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Smažené hříbky s bramborem

Suroviny

Základ:
miskahříbků, resp. kloboučků z nich (zbytek použijeme do polévky či pod maso)
Klasický trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka
sůl
sádlo na smažení

Postup přípravy

  1. Hřiby nakrájíme na plátky o tloušťce 5 mm, vejce prošleháme.
  2. Přidáme trochu soli a kapku mléka, hřiby protáhneme v hladké mouci, vejcích a strouhance.
  3. Na rozpáleném sádle smažíme pozvolna z obou stran dozlatova.