Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou

Recept Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou

Přidal: , 13.10.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou. Autor: sonizna

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.10.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Hermelín:

1 kshermelín
1 ksvejce
2 lžícehladká mouka
10 lžicstrouhanka
50 mlslunečnicový olej

Brusinková omáčka:

300 gbrusinky
200 mlvoda
180 mljavorový sirup

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Hermelín podélně rozpůlíme a obalíme ho v trojobalu. (Vejcem a strouhankou ho protáhneme dvakrát, aby nevytekl.) Smažíme z obou stran dozlatova.
  2. Brusinky svaříme s vodou a javorovým sirupem – vaříme asi 15 minut. Brusinky můžeme v průběhu vaření rozšťouchat.
  3. Zbylé brusinky naplníme ještě horké do sklenice, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme tak do schladnutí. Takto vydrží brusinky dlouho.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit