NejRecept.cz Část dne Oběd Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou
Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou
Recept Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   13.10.2015

Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou

Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou. Autor: sonizna

Suroviny

Hermelín:

1 ks
hermelín
1 ks
vejce
2 lžíce
hladká mouka
10 lžic
strouhanka
50 ml
slunečnicový olej

Brusinková omáčka:

300 g
brusinky
200 ml
voda
180 ml
javorový sirup
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hermelín podélně rozpůlíme a obalíme ho v trojobalu. (Vejcem a strouhankou ho protáhneme dvakrát, aby nevytekl.) Smažíme z obou stran dozlatova.
  2. Brusinky svaříme s vodou a javorovým sirupem – vaříme asi 15 minut. Brusinky můžeme v průběhu vaření rozšťouchat.
  3. Zbylé brusinky naplníme ještě horké do sklenice, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme tak do schladnutí. Takto vydrží brusinky dlouho.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář