NejRecept.cz Dezerty Bábovky Špaldová kefírová bábovka
Špaldová kefírová bábovka
Recept Špaldová kefírová bábovka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Používáte při pečení i jiné mouky než klasické bílé pšeničné? Já jsem tentokrát pekla ze špaldové mouky, je mnohem zdravější, snadněji stravitelná a chuťově mi docela sedí. Někdo ji nemá rád, protože po upečení je koláček trochu hutnější, ale mně to vůbec nevadí. Zdravě a chutně se dá i s touto moukou ve stylu špaldové bábovky se zdravými tuky jako jsou ořechy a použila jsem i třtinový cukr a bezfosfátový prášek do pečiva. Doma jsem našla ještě trochu čekankového sirupu, ale klidně můžete použít i jiný, například javorový. Určitě vyzkoušejte. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   3.4.2017

Špaldová kefírová bábovka

Používáte při pečení i jiné mouky než klasické bílé pšeničné? Já jsem tentokrát pekla ze špaldové mouky, je mnohem zdravější, snadněji stravitelná a chuťově mi docela sedí. Někdo ji nemá rád, protože po upečení je koláček trochu hutnější, ale mně to vůbec nevadí. Zdravě a chutně se dá i s touto moukou ve stylu špaldové bábovky se zdravými tuky jako jsou ořechy a použila jsem i třtinový cukr a bezfosfátový prášek do pečiva. Doma jsem našla ještě trochu čekankového sirupu, ale klidně můžete použít i jiný, například javorový. Určitě vyzkoušejte. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 ml
kefírového mléka
2 ks
vejce
150 ml
oleje
3 lžíce
čekankového sirupu
120 g
třtinového cukru
400 g
hladké špaldové bio mouky
1 lžička
jedlé sody
1/2 sáčku
kypřícího bezfosfátového prášku do pečiva
2 lžičky
nastrouhané citronové kůry
špetka
soli
hrst
pekanových a vlašských ořechů (nahrubo posekaných)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny tekuté ingredience prošleháme.
  2. Sypké ingredience promícháme, přidáme k tekutým a vyšleháme.
  3. Bábovkovou formu vymažeme tukem (máslo, sádlo...) a vysypeme hrubou moukou.
  4. Těsto (je poměrně řídké, nelekněte se toho) nalejeme do formy a pečeme zvolna hodinu (i více) v troubě na 170 st.
  5. Po částečném vychladnutí překlopíme na talíř a pocukrujeme.
  6. Bábovka je vláčná, není přeslazená a hezky voní. Dobrou chuť.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář