Španělská frittata - oběd z jednoho pekáče

Vynikající španělská pochoutka s bramborami, vajíčky, šunkou a červenou paprikou. Stačí osmahnout cibuli, papriku, přidat uvařené brambory. Promíchat, navrstvit do pekáčku a upéct. Vynikající oběd z jednoho pekáče je hotový. Autor: Triniti

Přidal:, 27.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Španělská frittata - oběd z jednoho pekáče

Suroviny

3 ksbrambory
1 kscibule
1 ksčervená paprika
4 ksvejce
100 gšunka
30 gsýr
sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata.
  2. Papriku nakrájíme na malé kostičky a přidáme k osmažené cibulce. Restujeme cca 5 minut.
  3. Brambory omyjeme a uvaříme do měkka. Následně je nakrájíme na malé kostičky a přidáme k orestované cibulce s paprikou. Ochutíme solí a pepřem. Navrstvíme do olejem vymazané formy na pečení.
  4. Vajíčka vyšleháme vidličkou v menší misce, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a zalijeme směs brambor, šunky a papriky.
  5. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 10 - 13 minut. Těsně před koncem vrch posypeme strouhaným sýrem. Dobrou chuť!