Špekové knedlíky bez vajec

Přidal: rebeka, 26.4.2016
Kategorie: Knedlíky, Karlovarské knedlíky, Přílohy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Špekové knedlíky bez vajec. Podáme např. s kysaným zelím a kusem masa. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 26.4.2016
Kategorie: Knedlíky, Karlovarské knedlíky, Přílohy
SUROVINY
250 ganglické slaniny (vcelku)
1 lžícesádla
4 ksstarší rohlíky
400 ghrubé mouky
300 mlvody
hrstnasekané petrželové natě
2 rovné lžičky soli
- Slaninu nakrájíme na kostičky. Ve větší pánvi rozpusíme sádlo a slaninu osmahneme. Stáhneme z plamene a vsypeme na kostičky pokrájené rohlíky. Řádně promícháme, necháme nasáknout tukem a vychládnout.
- Do mísy dáme mouku, sůl a vodu. Vymícháme polotuhé těsto. Přidáme směs z pánve a nasekanou petrželovou nať. Vše promícháme a necháme 15 minut odpočívat.
- Poté pomocí lžíce vykrajujeme těsto a v mokrých dlaních tvarujeme koule velikosti tenisáku.
- Vaříme v osolené vodě 12 minut od doby varu. Po uvaření knedle pomocí dvou vidliček "natrhneme", aby unikla pára. Podáme např. s kysaným zelím a kusem masa.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Slaninové knedle bez vajec.
KOMENTÁŘE K RECEPTU