Špenátové lasagne

Hlavní jídlo jako stvořené pro milovníky těstovin. My doma je milujeme na různé způsoby, ale nejvíce nám chutnají lasagne na jakýkoliv způsob. Se sýrem, s rajčatovou omáčkou, s květákem, s brokolicí, s mrkví, se špenátem nebo s bazalkovým pestem. No variant je mnoho, určitě vyzkoušejte i tuto. Autor: Lucka

Přidal:, 23.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny
Recept Špenátové lasagne

Suroviny

10-12 plátůlasagní
450 gmraženého špenátu
100 mlmléka
sůl
cibule
stroužky česneku
olej
sýr Eidam cihla
Bešamel:
40 ghladké mouky
40 gmásla
600 mlmléka
dle chutisůl
dle chutivegeta

Postup přípravy

  1. Do hrnce si dáme špenát a necháme ho rozmrazit. Mezitím si v druhém kastrůlku osmahneme na oleji dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno. Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  2. K rozmrazenému špenátu přilijeme 100ml mléka, přidáme cibuli a promáčkneme česnek. Osolíme. Vše krátce povaříme.
  3. Do jiného hrnce dáme roztopit máslo, zasypeme moukou a usmažíme jíšku, osmažíme asi po dobu 3 minut. Zalijeme 600ml mléka a dobře promícháme. Osolíme a přidáme vegetu. Vaříme do zhoustnutí.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Nastrouháme si sýr, trochu (menší hrst) můžeme přimíchat do bešamelu.
  5. Pekáč si vymažeme máslem. První tenkou vrstvou je bešamel, na něj dáme pláty lasagní (kousky nalámeme i do krajů), pokračujeme špenátovou vrstvou, dále bešamelem, posypeme sýrem a dáme další vrstvu lasagní. Dáme další vrstvu špenátu, bešamel, sýr, lasagne,... Konečná vrstva bude- pláty, bešamel, sýr.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  6. Zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů, pečeme po dobu 30 minut. Poté odekryjeme a necháme péct dozlatova dalších 10 minut.