Šťavnaté karbanátky ve smetanové omáčce v troubě

Přidal: Triniti, 28.4.2017
Kategorie: Karbanátky, Mleté maso, Maso, Hovězí maso, Vepřové maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Karbanátky nemusí být stále smažené na oleji. Vyzkoušejte si připravit velmi chutné a šťavnaté karbanátky z trouby, zalité smetanovou omáčkou se zeleninou a strouhaným sýrem. K tomu jako příloha vařené brambory nebo dušená rýže a oběd máte hotový. Nemusíte stát při pánvi, karbanátky otáčet, ale vše dáte do jednoho pekáčku, vložíte do trouby a máte hotovo. Určitě vyzkoušejte. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 28.4.2017
Kategorie: Karbanátky, Mleté maso, Maso, Hovězí maso, Vepřové maso, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
700 gmleté maso (hovězí + vepřové)
2 Kscibule
2 stroužkyčesnek
1 ksvejce
1 ksmrkev
1 kspaprika
5 PLzakysaná smetana
1 PLhladká mouka
100 gtvrdý sýr
podle chutisůl a pepř
podle potřebyolej
- Pomleté hovězí a vepřové maso (poměr záleží na vaší chuti, obvykle se míchá v poměru 1: 1), na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčko, sůl a pepř zpracujeme v misce do jednotné hmoty.
- Na oleji orestujeme druhou cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno a přidáme i nahrubo nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou papriku. Orestujeme, osolíme, přidáme zakysanú smetanu, zamícháme a přivedeme do varu. Ve vodě rozmícháme mouku a přilijeme ke smetanové hmotě. Promícháme, ještě osolíme a opepříme podle chuti.
- Po půl hodině vrch karbanátek posypeme sýrem a dáme ještě na 15 minut do trouby. Dobrou chuť.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Saftige Fleischbällchen in Sahnesoße aus dem Backofen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Szaftos húsgolyók tejfölös mártásban, sütőben sütve.
KOMENTÁŘE K RECEPTU