Šťavnatý čokoládový koláček

Recept Šťavnatý čokoládový koláček

Přidal: , 4.12.2017

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Hrníčkové koláče miluji. Narazila jsem na tento koláček pouze náhodou. Název mě nezaujal, protože jsem čokoládové koláče zkoušela, ale neměli u nás doma velký úspěch. Nakonec jsem mu ale dala poslední šanci, vyzkoušela jsem tento recept a hurá, chutnalo. S chutí kávy, s domácím džemem a s vynikající čokoládovou polevou, která se při krájení vůbec neláme. Autor: Marta M.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 4.12.2017

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

5 ksvajec
1 hrnekkr. cukru
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekGranka
1 hrnekoleje
1 bal.prášek do pečiva

Na polití:

1/2 hrnkuuvařené oslazené kávy Nescafé
malinový džem na potření

Poleva:

2,5 dlsmetany ke šlehání
200 gčokolády na vaření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do misky dáme rozšlehaná vejce, krystalový cukr, polohrubou mouku, Granko, olej a prášek do pečiva. Zamícháme a vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech. Jednoduché a velmi rychlé, nemusíte ani vytahovat mixér, tedy já ho nevytáhla. Pokud bych nespěchala, asi bych ho vytáhla a vajíčka s cukrem našlehala do pěny. Ale vydařil se i s ruční metličkou.
  2. Pečeme ve vyhrané troubě při teplotě 180 ° C 35 až 45 minut. Upečený, ještě teplý koláč pokapeme teplou oslazenou kávou. Já jsem udělala bezkofeinovou kávu, protože to papal i náš malý. Já jsem kávu i sladila cukrem, ale nemusíte, koláček je dost sladký.
  3. Vychladlé těsto potřeme nejlepší domácí marmeládou.
  4. Ve smetaně ke šlehání rozpustíme čokoládu na vaření, spolu uvaříme, vylijeme na těsto a rozetřeme. Koláč necháme na chladném místě odležet 8 až 10 hodin. Poleva pěkně ztuhne a pěkně se i krájí.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit