Stočené pudinkáče
Pudinkáče trochu jinak. Klasicky je známe jako copánky, ale připravit je můžete na různé způsoby. Například i jako šneky. Autor: akeber
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
3 hrnkypolohrubé mouky
1 lžičkahladké mouky
¾ hrnkumléka
4 PLkrystalového cukru
4 lžícemásla
½ kostkydroždí
2 ksžloutky
1 kscitron - kůra
1 balenívanilkového cukru
špetkasoli
Náplň:
1 baleníZlatý klas (vanilkový pudink)
podle chuticukr
máslo na potření těsta
ovoce na vrch
- Mléko vlažné, droždí a 1 lžička cukru zamícháme a necháme vykynout - vzejít kvásek.
- Mouku osolíme a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Vlijeme žloutky, změklé máslo a vykynutý kvásek.
- Vypracujeme hladké těsto které se nám nelepí na okraj misky. Podle potřeby je-li těsto velmi tuhé přilijeme mléko. Dáme těsto kynout na teplé místo. Pokud těsto vykyne uvaříme si hustý pudink ze zlatého klasu (vanilkového pudinku). Necháme ho vychladnout.
- Vykynuté těsto rozválíme, potřeme máslem a zavineme. Krájíme asi tak na šířku 3 až 4 cm.
- Poklademe na plech na kterém je již papír na pečení.
- Pomocí lžíce vydlabeme uprostřed důlek a dáme do ní pudink. Na vrch můžeme dát ovoce. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Můj blog: Receptyakeber
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Vaníliapudingos csiga.
KOMENTÁŘE K RECEPTU