NejRecept.cz Dezerty Moučníky Stočené pudinkáče
Stočené pudinkáče
Recept Stočené pudinkáče
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Akeber    ·   8.9.2016

Stočené pudinkáče

Pudinkáče trochu jinak. Klasicky je známe jako copánky, ale připravit je můžete na různé způsoby. Například i jako šneky. Autor: akeber

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

3 hrnky
polohrubé mouky
1 lžička
hladké mouky
¾ hrnku
mléka
4 PL
krystalového cukru
4 lžíce
másla
½ kostky
droždí
2 ks
žloutky
1 ks
citron - kůra
1 balení
vanilkového cukru
špetka
soli

Náplň:

1 balení
Zlatý klas (vanilkový pudink)
podle chuti
cukr
máslo na potření těsta
ovoce na vrch
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko vlažné, droždí a 1 lžička cukru zamícháme a necháme vykynout - vzejít kvásek.
  2. Mouku osolíme a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Vlijeme žloutky, změklé máslo a vykynutý kvásek.
  3. Vypracujeme hladké těsto které se nám nelepí na okraj misky. Podle potřeby je-li těsto velmi tuhé přilijeme mléko. Dáme těsto kynout na teplé místo. Pokud těsto vykyne uvaříme si hustý pudink ze zlatého klasu (vanilkového pudinku). Necháme ho vychladnout.
  4. Vykynuté těsto rozválíme, potřeme máslem a zavineme. Krájíme asi tak na šířku 3 až 4 cm.
  5. Poklademe na plech na kterém je již papír na pečení.
  6. Pomocí lžíce vydlabeme uprostřed důlek a dáme do ní pudink. Na vrch můžeme dát ovoce. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  7. Necháme ještě kynout asi tak 10-15 min na plechu. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 170C.

Můj blog: Receptyakeber

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář