Stočené pudinkáče

Pudinkáče trochu jinak. Klasicky je známe jako copánky, ale připravit je můžete na různé způsoby. Například i jako šneky. Autor: akeber

Přidal:, 8.9.2016
Kategorie: Moučníky
Recept Stočené pudinkáče

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 hrnkypolohrubé mouky
1 lžičkahladké mouky
¾ hrnkumléka
4 PLkrystalového cukru
4 lžícemásla
½ kostkydroždí
2 ksžloutky
1 kscitron - kůra
1 balenívanilkového cukru
špetkasoli
Náplň:
1 baleníZlatý klas (vanilkový pudink)
podle chuticukr
máslo na potření těsta
ovoce na vrch

Postup přípravy

  1. Mléko vlažné, droždí a 1 lžička cukru zamícháme a necháme vykynout - vzejít kvásek.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Mouku osolíme a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Vlijeme žloutky, změklé máslo a vykynutý kvásek.
  3. Vypracujeme hladké těsto které se nám nelepí na okraj misky. Podle potřeby je-li těsto velmi tuhé přilijeme mléko. Dáme těsto kynout na teplé místo. Pokud těsto vykyne uvaříme si hustý pudink ze zlatého klasu (vanilkového pudinku). Necháme ho vychladnout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Vykynuté těsto rozválíme, potřeme máslem a zavineme. Krájíme asi tak na šířku 3 až 4 cm.
  5. Poklademe na plech na kterém je již papír na pečení.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Pomocí lžíce vydlabeme uprostřed důlek a dáme do ní pudink. Na vrch můžeme dát ovoce. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  7. Necháme ještě kynout asi tak 10-15 min na plechu. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 170C.

Můj blog: Receptyakeber