Šťouchané brambory

Klasická příloha, která se hodí ke téměř každému druhu masa. Já brambory dělávám ve většině v této podobě. Nemám ráda obyčejné vařené brambory pouze s máslem, nakrájené na kostičky. Pokud tak, přidám trošku práce a udělám tyto šťouchané brambory, které ochutím různými bylinkami. Nyní je bylinek mnoho, víte si je vypěstovat i na parapetu, i v zahradě a když už nejste velmi zdatní v pěstování, tak si umíte kelímek zakoupit i v obchodě. Autor: Kocmax

Přidal:, 22.6.2017
Kategorie: Šťouchané, Brambory, Přílohy
Recept Šťouchané brambory

Suroviny

200 gbrambor
hrstnasekaných bylinek (pažitka, petržel, libeček)
dle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvaříme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Bylinky nasekáme nadrobno a přidáme k bramborům.
  3. Osolíme, opepříme a rozšťoucháme tak, aby zůstaly drobné kousky brambor. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Můj blog: Vaříme bez tuku