Stracciatella hvězdičky
Vynikající vánoční pečivo. Do těsta přidáme nastrouhanou tmavou čokoládu a chuť je fenomenální. Autor: Triniti
Přidal: Triniti, 13.11.2015
Kategorie: Ořechové cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
80 gmleté vlašské ořechy
150 gmoučkový cukr
175 gmáslo
špetkasůl
1 ksvejce
250 ghladká mouka
60 gnastrouhaná tmavá čokoláda
Krém:
50 gkr. cukr
150 mlsmetana ke šlehání
200 ghořká čokoláda
- Máslo utřeme mixérem spolu s moučkovým cukrem a špetkou soli do pěny, postupně zašleháme jedno vajíčko a nakonec i mouku smíchanou s mletými vlašskými ořechy. Zcela na závěr přidejte nastrouhanou tmavou čokoládu a promíchejte. Těsto odložíme do chladničky ztuhnout.
- Odleželé těsto rozválíme na pracovní desce na tenký plát (cca 4 mm) a pomocí formiček vykrojíme hvězdičky, které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 8-10 minut.
- Krém:
Cukr zkaramelizujeme na pánvi, přidáme smetanu a počkáme, dokud se karamel rozpustí. Když máme karamel rozpuštěný, pánev odstavíme a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Mícháním ji necháme rozpustit a necháme mírně vychladnout.
* TIP: Když přidáte čokoládu do těsta, nemíchejte těsto příliš dlouho - čokoláda se rychle taje.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Stracciatella hviezdičky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Stracciatella Sterne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sztracsatella csillagok.
KOMENTÁŘE K RECEPTU