NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Ořechové cukroví Stracciatella hvězdičky
Stracciatella hvězdičky
Recept Stracciatella hvězdičky
Foto: Triniti

Vynikající vánoční pečivo. Do těsta přidáme nastrouhanou tmavou čokoládu a chuť je fenomenální. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   13.11.2015

Stracciatella hvězdičky

Vynikající vánoční pečivo. Do těsta přidáme nastrouhanou tmavou čokoládu a chuť je fenomenální. Autor: Triniti

30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

80 g
mleté vlašské ořechy
150 g
moučkový cukr
175 g
máslo
špetka
sůl
1 ks
vejce
250 g
hladká mouka
60 g
nastrouhaná tmavá čokoláda

Krém:

50 g
kr. cukr
150 ml
smetana ke šlehání
200 g
hořká čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Máslo utřeme mixérem spolu s moučkovým cukrem a špetkou soli do pěny, postupně zašleháme jedno vajíčko a nakonec i mouku smíchanou s mletými vlašskými ořechy. Zcela na závěr přidejte nastrouhanou tmavou čokoládu a promíchejte. Těsto odložíme do chladničky ztuhnout.
  2. Odleželé těsto rozválíme na pracovní desce na tenký plát (cca 4 mm) a pomocí formiček vykrojíme hvězdičky, které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 8-10 minut.
  3. Krém:
    Cukr zkaramelizujeme na pánvi, přidáme smetanu a počkáme, dokud se karamel rozpustí. Když máme karamel rozpuštěný, pánev odstavíme a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Mícháním ji necháme rozpustit a necháme mírně vychladnout.
  4. Upečené a vychladlé hvězdičky slepíme připraveným krémem a odložíme do krabičky do komory :). Z této dávky vám vyjde cca 70 ks hvězdiček, ale závisí na velikosti jednotlivých kousků.

* TIP: Když přidáte čokoládu do těsta, nemíchejte těsto příliš dlouho - čokoláda se rychle taje.

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář