Stracciatella hvězdičky

Vynikající vánoční pečivo. Do těsta přidáme nastrouhanou tmavou čokoládu a chuť je fenomenální. Autor: Triniti

Přidal:, 13.11.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Ořechové cukroví, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Stracciatella hvězdičky

Suroviny

Těsto:
80 gmleté vlašské ořechy
150 gmoučkový cukr
175 gmáslo
špetkasůl
1 ksvejce
250 ghladká mouka
60 gnastrouhaná tmavá čokoláda
Krém:
50 gkr. cukr
150 mlsmetana ke šlehání
200 ghořká čokoláda

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme mixérem spolu s moučkovým cukrem a špetkou soli do pěny, postupně zašleháme jedno vajíčko a nakonec i mouku smíchanou s mletými vlašskými ořechy. Zcela na závěr přidejte nastrouhanou tmavou čokoládu a promíchejte. Těsto odložíme do chladničky ztuhnout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Odleželé těsto rozválíme na pracovní desce na tenký plát (cca 4 mm) a pomocí formiček vykrojíme hvězdičky, které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 8-10 minut.
  3. Krém:
    Cukr zkaramelizujeme na pánvi, přidáme smetanu a počkáme, dokud se karamel rozpustí. Když máme karamel rozpuštěný, pánev odstavíme a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Mícháním ji necháme rozpustit a necháme mírně vychladnout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Upečené a vychladlé hvězdičky slepíme připraveným krémem a odložíme do krabičky do komory :). Z této dávky vám vyjde cca 70 ks hvězdiček, ale závisí na velikosti jednotlivých kousků.

* TIP: Když přidáte čokoládu do těsta, nemíchejte těsto příliš dlouho - čokoláda se rychle taje.