Strakatá buchta s ovocem a tvarohem

Trošku složitější zákusek na čas, ale vyplatí se vyzkoušet. Fantastické řezy s ovocem - já použila meruňky, ale klidně můžete použít i jiný druh. Například hrušky nebo borůvky. Určitě to bude dobré i s jiným ovocem. Pokud znáte tvarohové strouhané řezy, tak si oblíbíte i tyto, spodní těsta jsou strouhané, vrch piškotové těsto a uprostřed tvaroh s ovocem. Autor: Petra

Přidal:, 31.1.2018
Kategorie: Koláče, Zákusky, Buchty, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Meruňky
Recept Strakatá buchta s ovocem a tvarohem

Suroviny

Spodní těsto - světlé:
230 gpolohrubé mouky
75 gtuku (Hery)
75 gcukr moučka
1 ksvejce
1/2 bal.prášku do pečiva
1 lžícemléka
Spodní těsto - tmavé:
230 gpolohrubé mouky
75 gtuku (Hery)
75 gcukr moučka
1 ksvejce
1/2 bal.prášku do pečiva
1 lžícemléka
3 lžícekakaa
Tvaroh:
500 gtvarohu
1 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
podle chuticukr krupice
1 bal.vanilkový pudink
mléko podle potřeby
Ovoce:
podle chuti - já jsem použila 2 plechovky meruněk
Vrchní těsto - piškotové:
200 gcukr krupice
3 ksvejce
8 lžicvlažné vody
120 mloleje
3/4 bal.prášku do pečiva
300 gpolohrubé mouky

Postup přípravy

  1. V jedné míse připravíme světlé těsto a v druhé míse tmavé těsto.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladká těsta, která vložíme do mrazáku asi na 1 hodinu, aby ztuhla a šla dobře strouhat. 
  3. Tvarohová vrstva - vše dobře promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Vrchní těsto - piškotové:
    Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, potom postupně přidáváme vodu, olej a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  5. Plech o velikosti 38x25 cm vyložíme pečícím papírem. Z mrazáku vyndáme obě těsta a střídavě je nastrouháme na hrubém struhadle na plech tak, aby vznikla strakatina.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Na těsto natřeme tvaroh a na tvaroh poskládáme ovoce. Na ovoce nalijeme piškotové těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatova.