Strakatý řez s jablky

Miluji tento jednoduchý koláček. Jablka nám už padají ze stromu, tak třeba kouzlit nějaké sladké dobroty a toto je to pravé jak se říká ořechové :) Zvládne ho připravit i začátečnice v pečení, nebojte se. Čím sladší jablka, tím méně cukru přidávejte. Já někdy cukr nahrazuji medem a někdy cukr vůbec nedávám, záleží jak jsem už vzpomínala na jablkách. Autor: LuckaZubata

Přidal:, 15.8.2017
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Strakatý řez s jablky

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
4 lžícemedu
hrnekmléka
150 gjogurtu
2 hrnkypolohrubé mouky
1xkypřící prášek do pečiva
2 lžícekakaa
1 bal.vanilkový cukr
Jablečná náplň:
2 ksjablka
2 lžícemedu
1 bal.vanilkový pudink
rozinky naložené v rumu

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s medem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko a jogurt a nakonec zašleháme mouku s práškem do pečiva.
  2. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přimícháme kakao.
  3. Jablka si nastrouháme a povaříme s medem. Můžeme přilít trošku vody. Vsypeme pudinkový prášek a mícháme do mírného zhoustnutí.
  4. Menší pekáček si vyložíme pečícím papírem. Naspod plechu vlijeme světlé těsto, na něj rozetřeme zchládlý jablečný pudink a nakonec přikryjeme kakaovým těstem. Můžeme posypat mandlovými hoblinkami.
  5. Pečeme asi 50 minut při teplotě 160 stupňů.