Strakatý řez s jablky

Miluji tento jednoduchý koláček. Jablka nám už padají ze stromu, tak třeba kouzlit nějaké sladké dobroty a toto je to pravé jak se říká ořechové :) Zvládne ho připravit i začátečnice v pečení, nebojte se. Čím sladší jablka, tím méně cukru přidávejte. Já někdy cukr nahrazuji medem a někdy cukr vůbec nedávám, záleží jak jsem už vzpomínala na jablkách. Autor: LuckaZubata

Recept Strakatý řez s jablky

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
4 lžícemedu
hrnekmléka
150 gjogurtu
2 hrnkypolohrubé mouky
1xkypřící prášek do pečiva
2 lžícekakaa
1 bal.vanilkový cukr
Jablečná náplň:
2 ksjablka
2 lžícemedu
1 bal.vanilkový pudink
rozinky naložené v rumu

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s medem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko a jogurt a nakonec zašleháme mouku s práškem do pečiva. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přimícháme kakao.
  3. Jablka si nastrouháme a povaříme s medem. Můžeme přilít trošku vody. Vsypeme pudinkový prášek a mícháme do mírného zhoustnutí. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Menší pekáček si vyložíme pečícím papírem. Naspod plechu vlijeme světlé těsto, na něj rozetřeme zchládlý jablečný pudink a nakonec přikryjeme kakaovým těstem. Můžeme posypat mandlovými hoblinkami.
  5. Pečeme asi 50 minut při teplotě 160 stupňů.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce