NejRecept.cz Pečivo Pagáče Šumavské pagáče ze smetany bez kynutí
Šumavské pagáče ze smetany bez kynutí
Recept Šumavské pagáče ze smetany bez kynutí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Výborné pagáčiky, které jsem připravovala na oslavu svých narozenin. Hosté si pochutnali, já byla šťastná, že jim chutnalo a oslava dopadla na výbornou. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   3.4.2019

Šumavské pagáče ze smetany bez kynutí

Výborné pagáčiky, které jsem připravovala na oslavu svých narozenin. Hosté si pochutnali, já byla šťastná, že jim chutnalo a oslava dopadla na výbornou. Autor: Mineralka

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hladká mouka
1 bal.
máslo
1 bal.
smetana ke šlehání
2 ks
žloutky
2 lžičky
sůl
1 PL
vepřové sádlo
1 kostka
droždí
sezam, strouhaný sýr na posypání
vajíčko na potření
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Těsto připravíme zcela jednoduchým způsobem, a to tak, že smícháme všechny potřebné suroviny.
  2. S těstem pracujeme hned, nenecháváme ho kynout. Rozválíme ho na hrubší plát, ze kterého vykrojíme kolečka.
  3. Kolečka ukládáme na tukem vymazaný plech, potřeme je vajíčkem a posypeme semínky nebo strouhaným sýrem.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů asi 20 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář