Šumavské pagáče ze smetany bez kynutí

Recept Šumavské pagáče ze smetany bez kynutí

Přidal: , 3.4.2019

Kategorie: Pagáče, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborné pagáčiky, které jsem připravovala na oslavu svých narozenin. Hosté si pochutnali, já byla šťastná, že jim chutnalo a oslava dopadla na výbornou. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.4.2019

Kategorie: Pagáče, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 ghladká mouka
1 bal.máslo
1 bal.smetana ke šlehání
2 ksžloutky
2 lžičkysůl
1 PLvepřové sádlo
1 kostkadroždí
sezam, strouhaný sýr na posypání
vajíčko na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Těsto připravíme zcela jednoduchým způsobem, a to tak, že smícháme všechny potřebné suroviny.
  2. S těstem pracujeme hned, nenecháváme ho kynout. Rozválíme ho na hrubší plát, ze kterého vykrojíme kolečka.
  3. Kolečka ukládáme na tukem vymazaný plech, potřeme je vajíčkem a posypeme semínky nebo strouhaným sýrem.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů asi 20 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit