Šumavské pagáče ze smetany bez kynutí

Výborné pagáčiky, které jsem připravovala na oslavu svých narozenin. Hosté si pochutnali, já byla šťastná, že jim chutnalo a oslava dopadla na výbornou. Autor: Mineralka

Přidal:, 3.4.2019
Kategorie: Pagáče, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Šumavské pagáče ze smetany bez kynutí

Suroviny

500 ghladká mouka
1 bal.máslo
1 bal.smetana ke šlehání
2 ksžloutky
2 lžičkysůl
1 PLvepřové sádlo
1 kostkadroždí
sezam, strouhaný sýr na posypání
vajíčko na potření

Postup přípravy

  1. Těsto připravíme zcela jednoduchým způsobem, a to tak, že smícháme všechny potřebné suroviny.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. S těstem pracujeme hned, nenecháváme ho kynout. Rozválíme ho na hrubší plát, ze kterého vykrojíme kolečka.
  3. Kolečka ukládáme na tukem vymazaný plech, potřeme je vajíčkem a posypeme semínky nebo strouhaným sýrem.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů asi 20 minut.