Svatomartinské rohlíčky

Urcite vyzkoušejte, stoji za to :-) peču i behem roku, ale nejak jsem dlouho nepekla.. Brzy je Martina, tak určitě nepromeškejte, abyste to měli podle kalendáře. Já je obvykle peču den předem, aby trochu změkly, takto je máme nejraději. Krásně voní a ještě lépe chutnají. Autor: Haanka

Přidal:Haanka, 8.11.2017
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Svatomartinské rohlíčky

Suroviny

Těsto:
400 gpolohrubé mouky
250 gmásla
150 mlzakysané smetany 16%
špetkasoli
Náplň:
150 gmletých ořechů
100 gmoučkového cukru
1 ksbílek
na potíránížloutek

Postup přípravy

  1. Těsto jsem umíchala robotem, krasně se s ním pracuje a není potřeba ani mouka na vyválení.
  2. Rozdělila jsem po 40 g a smotala i s náplní rohlíčky, konce ohnula, mám 22 kusů.
  3. Pekla jsem 2 plechy najednou v HV na 175 st. 
  4. Náplň stačí vidličkou promíchat.

Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL