Svatomartinské rohlíčky

Urcite vyzkoušejte, stoji za to :-) peču i behem roku, ale nejak jsem dlouho nepekla.. Brzy je Martina, tak určitě nepromeškejte, abyste to měli podle kalendáře. Já je obvykle peču den předem, aby trochu změkly, takto je máme nejraději. Krásně voní a ještě lépe chutnají. Autor: Haanka

Přidal:, 8.11.2017
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Recept Svatomartinské rohlíčky

Suroviny

Těsto:
400 gpolohrubé mouky
250 gmásla
150 mlzakysané smetany 16%
špetkasoli
Náplň:
150 gmletých ořechů
100 gmoučkového cukru
1 ksbílek
na potíránížloutek

Postup přípravy

  1. Těsto jsem umíchala robotem, krasně se s ním pracuje a není potřeba ani mouka na vyválení.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Rozdělila jsem po 40 g a smotala i s náplní rohlíčky, konce ohnula, mám 22 kusů.
  3. Pekla jsem 2 plechy najednou v HV na 175 st. Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  4. Náplň stačí vidličkou promíchat.

Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL