Švestkový koláč s drobenkou

Recept Švestkový koláč s drobenkou

Přidal: , 25.9.2016

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Koláč je výborný, jakmile ho vyberete z trouby, necháte vychladnout a můžete jíst. Těsto je jemné a švestky dodají super chuť. Autor: Janulinka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 25.9.2016

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Těsto:

2 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
1 lžícekrystalový cukr
100 mlolej
1 kostkadroždí
podle potřebypolohrubá mouka
150 mlmléko
špetkasoli
dle potřebyšvestky

Drobenka:

máslo
hrubá mouka
moučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka vyšleháme (mixérem) s vanilkovým cukrem.
  2. Přidáme krystalový cukr, olej, kvásek rozpuštěný v mléce (na ohni) a polohrubou mouku.
  3. Mícháme těsto - těsto má být řidší. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech. Na vrch poklademe půlky švestek, posypeme drobenkou (připravíme si z másla, hrubé mouky a moučkového cukru, poměr moučkového cukru a mouky jsou stejné. Množství si určí každý sám, protože někdo chce více posypu, jiný méně. Ja mam raději více a jemnější).
  4. Těsto necháme kynout hodinu na plechu. Pečeme v troubě při 200 stupních.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit