Švestkový kompot - 100 let starý recept ještě od babičky

Přidal: NejLucka, 13.8.2019
Kategorie: Zavařeniny, Švestky, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Švestky z naší zahrady. Recept je ještě po mé babičce, klasický nálev z cukru a vody. Nepřidávám ani skořici, ani hřebíček, ani jiné přísady, které švestky provoní, zůstávám věrná klasice. Stačí pouze naskládat, zalít a sterilizovat. Autor: Blažena
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 13.8.2019
Kategorie: Zavařeniny, Švestky, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
zralé švestky
1 lvoda
500 gkr. cukr
- Švestky omyjeme, rozpůlíme a pecky vyjmeme.
- Ukládáme do čistých sklenic. Zalijeme nálevem, uzavřeme vyvařenými víčky a sterilujeme při teplotě 180 ° C 20 minut.
- Po chvilce sklenice vyjmeme a otočíme dnem vzhůru. Přikryjeme a pod dekou necháme vychladnout.
- Skladujeme v tmavé a chladné místnosti.
- Nálev: z jednoho litru vody a 500 g kr. cukru uvaříme sirup.
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská
KOMENTÁŘE K RECEPTU