Sypaná hrnková buchta s jablky

Určitě znáte klasický sypaný koláč s pudinkem. Tento recept je s jablky, je jednoduchý a velmi chutný.

Přidal:, 15.6.2016
Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky, Jablka, Podle ovoce
Recept Sypaná hrnková buchta s jablky

Suroviny

1 hrnekdětská krupice
1 hrnekhladká mouka
1 hrnekmoučkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
1 kgnastrouhané jablko
podle chutiskořice
100 gmáslo

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech o rozměru 20 x 30 cm, dno pořádně vymažeme máslem a vysypeme moukou.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Použijeme hrnek o objemu 300 ml. Ve větší misce smícháme všechny sypké suroviny. V druhé misce pořádně smícháme nastrouhaná jablka se skořicí.
  3. Na dno vymazaného a moukou vysypaného plechu nasypeme sypkou směs (sypeme tolik, abychom neviděli dno plechu). Na suchou směs navrstvíme jablka, které neždímáme v rukou. Znovu navrstvíme sypkou směs a opět jablka. Ukončíme to sypkou vrstvou a na vrch nastrouháme máslo (používáme hrubé struhadlo).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Tako nasypaný koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 40 minut.