SUROVINY
Těsto:
3 hrnkypolohrubá mouka
1 hrnekkryštálový cukr
1 bal.prášek do pečiva
rozinky - nemusí být
125 gmáslo nebo hera
Náplň:
500 gtvaroh
1 ksvejce
250 mlmléko
1 bal.vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání
- Velmi jednoduchý koláček bez přípravy těsta, ale přesto velmi chutný. Já jsem použila menší plech, který jsem vystlala papírem.
- Sypké přísady na těsto smícháme v misce. Polovinu nasypeme na plech.
- Náplň připravíme smícháním tvarohu a ostatních surovin, bude tekutá takže rovnoměrně vylijeme na první vrstvu, můžeme posypat rozinkami.
Zdroj: inspirace od Kamilky
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Sypaná tvarohová buchta.
Kolac muze byt dobry, ale jen tehdy, pokud date mleko do testa - ne do kremu! Bez nej testo neudelate a naopak zde krem muzete pak vylit do drezu. Dost vyrazna chyba v receptu.
Nedálalo mě to Vás opravit. Zde není chyba v receptu, mléko se opravdu dává do tvarohu, rozhodně ne do těsta. Udělá se hodně řídká tvaroh. náplň, spodní část je ze sypké směsi, také proto se ten koláč jmenuje: sypaný koláč (také ho najdete pod názvem švédský koláč). Tento recept je v pořádku a koláč je luxusní, dělám ho často, protože je téměř bez práce😁 Hanka.
díky :)
Hezký den, tak zkusím znovu a uvidím. Děkuji za názor. :)
Mile ráda jsem poradila🙂 Tento recept je opravdu velmi jednoduchý, tak se nemusíte bát, že by se nepovedl. Pokud ještě mohu, doporučuji sypkou směs nasypat na pomaštěný plech vetsi vrstvou másla nebo sádla, rozhodně nepoužívat pečící papír, ne u tohoto koláče🙂 Uvidíte sama, budete mile prekvapena😉 Mějte se moc fajn a přeji dobrou chuť. Hanka.
Tak asi proto mi nesel dle receptu, neb ja pouzila pecici papir. 🙈 Dekuji, vyzkousim i s vasimi radami.
Tento koláč dělám už 45 let je velmi dobrý, ale cukrem ho již neposypávám,jelikož je velice sladký