NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Sypaná tvarohová buchta
Sypaná tvarohová buchta
Recept Sypaná tvarohová buchta
cleopatra    ·   21.9.2015

Sypaná tvarohová buchta

Velmi jednoduchý koláček bez přípravy těsta, ale přesto velmi chutný. Já jsem použila menší plech. Autor: cleopatra

30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

3 hrnky
polohrubá mouka
1 hrnek
kryštálový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
rozinky - nemusí být
125 g
máslo nebo hera

Náplň:

500 g
tvaroh
1 ks
vejce
250 ml
mléko
1 bal.
vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Velmi jednoduchý koláček bez přípravy těsta, ale přesto velmi chutný. Já jsem použila menší plech, který jsem vystlala papírem.
  2. Sypké přísady na těsto smícháme v misce. Polovinu nasypeme na plech.
  3. Náplň připravíme smícháním tvarohu a ostatních surovin, bude tekutá takže rovnoměrně vylijeme na první vrstvu, můžeme posypat rozinkami.
  4. Pak nasypeme další vrstvu mouky a na vrch poklademe na plátky nakrájené máslo nebo heru. Nebo máslo rozpustíme a polijeme vrch. Dáme péct na 180 stupňů asi 30-35 minut, sledujeme. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem.

Zdroj: inspirace od Kamilky

Komentáře k receptu
tesina    ·   6.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Kolac muze byt dobry, ale jen tehdy, pokud date mleko do testa - ne do kremu! Bez nej testo neudelate a naopak zde krem muzete pak vylit do drezu. Dost vyrazna chyba v receptu.

HaniDusan    ·   2.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Nedálalo mě to Vás opravit. Zde není chyba v receptu, mléko se opravdu dává do tvarohu, rozhodně ne do těsta. Udělá se hodně řídká tvaroh. náplň, spodní část je ze sypké směsi, také proto se ten koláč jmenuje: sypaný koláč (také ho najdete pod názvem švédský koláč). Tento recept je v pořádku a koláč je luxusní, dělám ho často, protože je téměř bez práce😁 Hanka.

NejLucka NejLucka    ·   4.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

tesina    ·   2.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Hezký den, tak zkusím znovu a uvidím. Děkuji za názor. :)

HaniDusan    ·   2.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Mile ráda jsem poradila🙂 Tento recept je opravdu velmi jednoduchý, tak se nemusíte bát, že by se nepovedl. Pokud ještě mohu, doporučuji sypkou směs nasypat na pomaštěný plech vetsi vrstvou másla nebo sádla, rozhodně nepoužívat pečící papír, ne u tohoto koláče🙂 Uvidíte sama, budete mile prekvapena😉 Mějte se moc fajn a přeji dobrou chuť. Hanka.

tesina    ·   2.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Tak asi proto mi nesel dle receptu, neb ja pouzila pecici papir. 🙈 Dekuji, vyzkousim i s vasimi radami.

Dráža Bartošová    ·   16.2.2020   ·   Odpovědět   ·  

Tento koláč dělám už 45 let je velmi dobrý, ale cukrem ho již neposypávám,jelikož je velice sladký

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář