Těstovinový salát s kuřecím masem a pikantním dipem

Přidal: rebeka, 10.6.2016
Kategorie: Kuřecí maso, Těstovinové saláty, Salát s masem, Maso, Těstoviny, Oběd, Saláty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Salát můžeme podávat jak teplý, tak vychlazený. Nezapomeňte na ten dip! Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 10.6.2016
Kategorie: Kuřecí maso, Těstovinové saláty, Salát s masem, Maso, Těstoviny, Oběd, Saláty
SUROVINY
Na salát:
250 glibovolných těstovin (váha v suchém stavu)
2 kskuřecí prsa (cca 300 g)
2 lžíceoleje
1 lžícesušených bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka nebo provensálské koření)
dle chutisůl, čerstvě mletý pepř
1 plechovkaBonduelle Mexico (280 g)
Na dip:
150 gkysané smetany
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemajonézy
1 stroužekrozmačkaného česneku
špetkasoli
2 lžícesladké chilli omáčky
- Maso nakrájíme na kostky 1x1 cm, posypeme kořením, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc v uzavřené nádobě v lednici. Rozpálíme wok, přidáme maso, osolíme a zprudka restujeme za stálého míchání 5 minut.
- Pak stáhneme plamen a necháme dodělat doměkka dalších cca 10 minut. Těstoviny uvaříme dle návodu a v sítku necháme okapat. Pak je přidáme k masu a promícháme. Zeleninu z plechovky a necháme okapat na sítku. Pak přidáme do pánve a opět promícháme.
- Všechno promícháme a dáme do lednice vychladit.
- Salát můžeme podávat jak teplý, tak vychlazený. Nezapomeňte na ten dip!
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cestovinový šalát s kuracím mäsom a pikantným dipom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU