Těstoviny s houbovou omáčkou

Tradiční hlavní chod, kterým určitě nic nezkazíte. Jednoduše uvaříte těstoviny, uděláte omáčku z mléka, taveného sýra, zahustíte to plátkem másla a hladkou moukou (kdo nemá rád zahušťování moukou, použije smetanu) a samozřejmě v mém případě nesměli chybět sušené houby, které to dokonale ochutili. Autor: LuckaZubata

Přidal:, 25.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny
Těstoviny s houbovou omáčkou

Suroviny

400 gtěstovin
250 mlmléka
100 gtaveného sýra
dle chutisůl, pepř
velká hrstsušených hub
plátekmásla
velká lžícehladké mouky

Postup přípravy

  1. Do vroucí mírně osolené vody dáme těstoviny a vaříme asi 9 minut al dente.
  2. V hrnci si rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a usmažíme jíšku.
  3. Zalijeme teplým mlékem a povaříme. Přidáme houby, které jsme si předem namočila do vody. Povaříme, osolíme a opepříme.
  4. Nakonec přidáme kousky taveného sýra, dobře rozmícháme dohladka, pomůžeme si klidně metličkou. Případně dochutíme.