Tiramisu - pravé nefalšované

Miluji tiramisu a ještě více tento dezert miluje můj manžel, tak jsem mu na jeho žádost připravila celou formu vynikajícího pravého tiramisu. Používejte pouze vajíčka, která víte, že jsou čerstvá. Já používám z domácího chovu, nikdy nepřipravuji tento dezert z kupovaných vajíček, pro případ salmonely. Pokud nemám domácí vajíčka, tak tento dezert nedělám.

Recept Tiramisu - pravé nefalšované

Suroviny

500 gMascarpone
5 lžiccukru krupice
5 ksvajec
2xmalý panák Amaretto
šáleksilné kávy černé
1 pytlíkcukrářských piškotů (kulaté)
kakao na posypání

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  2. Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.
  3. Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem. (poslední vrstvu jsem nazdobila cukrářským pytlíkem).
  5. Necháme min 2 h zatuhnout v lednici. (Pro více krému jsem si ještě přimíchala do Mascarpone ušlehanou šlehačku).Tip: Velikonoční tvarohový beránek

Zdroj: Vaření a pečení s radostí