NejRecept.cz Dezerty Moučníky Točené rolky s jablečno-ořechovou nádivkou
Točené rolky s jablečno-ořechovou nádivkou
Recept Točené rolky s jablečno-ořechovou nádivkou
Foto: Triniti

Vynikající a měkkoučké rolky s jablečno-ořechovou nádivkou. Někdy máte chuť na domácí kynuté těsto, jako já? Naplnit ho můžete čímkoliv, já plním ve většině případů ořechy a jablky, ale ani s mákem to není špatné. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   30.10.2014

Točené rolky s jablečno-ořechovou nádivkou

Vynikající a měkkoučké rolky s jablečno-ořechovou nádivkou. Někdy máte chuť na domácí kynuté těsto, jako já? Naplnit ho můžete čímkoliv, já plním ve většině případů ořechy a jablky, ale ani s mákem to není špatné. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
25 g
čerstvé droždí
2 ks
žloutky
100 ml
kefír/kyselé mléko
150 ml
mléko
10 ml
slunečnicový olej
3 lžíce
kr. cukr
šťáva z jednoho citronu
špetka soli

Náplň:

5 ks
středně velká jablka
50 g
mleté ​​vlašské ořechy
3 lžíce
kr. cukr
skořice podle chuti
vejce na pomazání
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko si ohřejeme a přidáme cukr spolu s čerstvým droždím. Necháme na teplém místě vykvasit.
  2. V druhé misce si smícháme mouku se žloutky, kyselým mlékem, slunečnicovým olejem, špetkou soli a šťávou z jednoho citronu. Následně přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto. Necháme na teplém místě vykynout cca 1 hodinu.
  3. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 části a rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm. Navrstvíme nastrouhaná jablka na hrubém struhadle. Posypeme kr. cukrem a následně mletými ořechy. Pokud máte rádi skořici, můžete ji posypat na jablka. Navrstvenou nádivku přikryjeme druhým plátem těsta a jemně stlačíme.
  4. Ostrým nožem nakrájíme plátky. Jeden po druhém je překládáme na plech, který jsme si vystlali papírem na pečení a stáčíme je do jedné strany - do tvaru šikmé rolky.
  5. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a dáme péct při teplotě 180 stupňů, dokud nám pěkně nezhnědnou. Posypeme moučkovým cukrem.
  6. Upečené necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář