Tradiční bramborový salát
Velikonoce se blíží a tradiční bramborový salát nesmí na slavnostním stole chybět. Jak ho připravujete vy?
Přidal: NejLucka, 23.3.2015
Kategorie: Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne, Velikonoce
SUROVINY
Potřebujeme:
2 kgbrambor
12 ksvajec
400 gmrkev s hráškem sterilovaná
200 gkyselá okurka
sůl
pepř mletý
Zálivka:
420 mlmajolka
400 mlbílý smetanový jogurt
5 lžícplnotučná hořčice
1 lžícemoučkový cukr
okurková šťáva podle chuti
sůl
pepř mletý
- Brambory si den předem uvaříme ve slupce ve slané vodě. Scedíme a necháme vychladnout.
- Na druhý den si uvaříme vajíčka natvrdo a vychladíme. Oloupeme brambory a protlačíte přes salátovou mřížku, totéž uděláme i s vajíčkem, dále přidáme scezenou mrkev s hráškem, na jemno nakrájenou okurku.
- Celé to osolíme, opepříme a promícháme a necháme odstát dokud si uděláme zálivku.
- V nádobě si smícháme suroviny na zálivku kromě okurkové šťávy a dobře promícháme metličkou. Nalijeme na salát a dobře promícháme. Salát necháme v chladničce odstát a nakonec, pokud je potřeba, tak ho dochutíme okurkovou šťávou.
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tradičný zemiakový šalát.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Traditioneller Kartoffelsalat an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül.
KOMENTÁŘE K RECEPTU