Tradiční jablečné řezy

Přidal: Haanka, 8.11.2016
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Jablka, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Dostala jsem dost jablek, musím pomalu likvidovat. Řezy byly super, vrátila jsem se z práce a nic pro mě nezbylo. Autor: Haanka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Haanka, 8.11.2016
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Jablka, Podle ovoce
SUROVINY
Těsto:
400 ghladké mouky
1 bal.prášek do pečiva
7 lžicmléka
1 ksvejce
celémáslo
1/2 klskořice
Náplň:
1 kgnajemno nastrouhaných jablek
2 bal.vanilkové pudinky (prášek)
1 bal.vanilkový cukr
cukr krystal podle chuti
- Ze surovin na těsta vypracujeme kuličku, kterou odložíme do lednice na 2 hodinu odpočinout. Pak z těsta vyválíme 2 stejné díly.
- Jeden díl přeneseme pomocí válečku na těsto na vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Na spodní těsto navrstvíme nastrouhaná jablka, které jsme smíchali s cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem a na jablka uložíme druhé těsto.
- Pečeme na 170 stupňů dozlatova.
- Upečený koláč ještě posypeme moučkovým cukrem.
Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tradičné jablkové rezy.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Tradycyjny jabłecznik.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Traditionelle Apfelschnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kedvenc almás pitém.
KOMENTÁŘE K RECEPTU