Tradiční recept na fantastické krémeše

Tradiční recept na fantastické krémeše

Přidal: , 8.6.2016

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tradiční recept našich babiček. Jednoduchý, chutný a křehký krémeš s tenkým kakaovým těstem. Místo kakaového těsta můžete použít i listové těsto, přípravu si usnadníte. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 8.6.2016

Kategorie: Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Světlé těsto:

3 ksžloutky
4 lžícemoučkový cukr
4 lžícepolohrubá mouka
1 lžícemléko
2 lžíceoleje
1/2 lžícerum
1/2 bal.prášek do pečiva
3 ksbílky

Tmavé těsto:

3 ksžloutky
4 lžícemoučkový cukr
4 lžícepolohrubá mouka
1 lžícemléko
2 lžíceoleje
1/2 lžícerum
1/2 bal.prášek do pečiva
3 ksbílky
1 lžícekakao

Žlutý krém:

6 ksžloutku
6 lžickr. cukr
3 lžícekukuřičný škrob
3 lžícehladká mouka
1 bal.vanilkový cukr
1 lmléko
200 gmargarín nebo máslo

Sníh:

6 ksbílku
600 ml(měříme v odměrce) moučkový cukr
1 kscitron - šťáva

Čokoládová poleva:

100 ghořká čokoláda
3 lžíceoleje

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme krém. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkou, přilijeme trochu mléka, mouku a škrob a dobře vařečkou promícháme, abychom neměli žádnou hrudku. Zbylé mléko přivedeme do varu a přilijeme žloutkovou hmotu. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, postupně přidáme žloutkový krém a vyšleháme nadýchaný krém.
  2. Suroviny na světlé těsto smícháme v misce a těsto navrstvíme na plech o velikosti 20 x 40 cm (dno vyložíme pečícím papírem). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. dozlatova, asi 15-20 min.. Stejně upečeme i kakaové těsto.
  3. Na tmavé těsto navrstvíme žloutkový krém, položíme světlé těsto. Na světlé těsto navrstvíme bílkovou pěnu - bílka vyšleháme ve vodní lázni spolu s cukrem a citrónovou šťávou. Pěkně uhladíme a vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme v chladničce ztuhnout. Krájíme ostrým nožem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit