NejRecept.cz Dezerty Moučníky Tradiční recept na fantastické krémeše
Tradiční recept na fantastické krémeše
Tradiční recept na fantastické krémeše
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Tradiční recept našich babiček. Jednoduchý, chutný a křehký krémeš s tenkým kakaovým těstem. Místo kakaového těsta můžete použít i listové těsto, přípravu si usnadníte. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   8.6.2016

Tradiční recept na fantastické krémeše

Tradiční recept našich babiček. Jednoduchý, chutný a křehký krémeš s tenkým kakaovým těstem. Místo kakaového těsta můžete použít i listové těsto, přípravu si usnadníte. Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Světlé těsto:

3 ks
žloutky
4 lžíce
moučkový cukr
4 lžíce
polohrubá mouka
1 lžíce
mléko
2 lžíce
oleje
1/2 lžíce
rum
1/2 bal.
prášek do pečiva
3 ks
bílky

Tmavé těsto:

3 ks
žloutky
4 lžíce
moučkový cukr
4 lžíce
polohrubá mouka
1 lžíce
mléko
2 lžíce
oleje
1/2 lžíce
rum
1/2 bal.
prášek do pečiva
3 ks
bílky
1 lžíce
kakao

Žlutý krém:

6 ks
žloutku
6 lžic
kr. cukr
3 lžíce
kukuřičný škrob
3 lžíce
hladká mouka
1 bal.
vanilkový cukr
1 l
mléko
200 g
margarín nebo máslo

Sníh:

6 ks
bílku
600 ml
(měříme v odměrce) moučkový cukr
1 ks
citron - šťáva

Čokoládová poleva:

100 g
hořká čokoláda
3 lžíce
oleje
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Nejdříve si připravíme krém. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkou, přilijeme trochu mléka, mouku a škrob a dobře vařečkou promícháme, abychom neměli žádnou hrudku. Zbylé mléko přivedeme do varu a přilijeme žloutkovou hmotu. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, postupně přidáme žloutkový krém a vyšleháme nadýchaný krém.
  2. Suroviny na světlé těsto smícháme v misce a těsto navrstvíme na plech o velikosti 20 x 40 cm (dno vyložíme pečícím papírem). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. dozlatova, asi 15-20 min.. Stejně upečeme i kakaové těsto.
  3. Na tmavé těsto navrstvíme žloutkový krém, položíme světlé těsto. Na světlé těsto navrstvíme bílkovou pěnu - bílka vyšleháme ve vodní lázni spolu s cukrem a citrónovou šťávou. Pěkně uhladíme a vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme v chladničce ztuhnout. Krájíme ostrým nožem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář