NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Tradiční recept na grilážové a burizónové rolády, kterých chuť Vás vrátí do dětství.
Tradiční recept na grilážové a burizónové rolády, kterých chuť Vás vrátí do dětství.
Tradiční recept na grilážové a burizónové rolády, kterých chuť Vás vrátí do dětství.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Tradiční recept, který mám ještě od mé babičky. Na sladké tradiční recepty, které se uchovávají od našich předků netřeba zapomínat. Vyzkoušejte chutné grilážové a burizónové roládky. Autor: Jaja

Jaja79    ·   22.11.2020

Tradiční recept na grilážové a burizónové rolády, kterých chuť Vás vrátí do dětství.

Tradiční recept, který mám ještě od mé babičky. Na sladké tradiční recepty, které se uchovávají od našich předků netřeba zapomínat. Vyzkoušejte chutné grilážové a burizónové roládky. Autor: Jaja

35 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Grilážky:

300 g
krystalový cukr
250 g
máslo
1 konzerva
Salko
250 g
mleté ​​vlašské ořechy

Burisónové roládky:

4 ks
vejce
4 lžíce
kakao
200 g
moučkový cukr
200 g
100% tuk
1 bal.
burisony
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
  1. Grilážky:
    Cukr necháme v hrnci zkaramelizovat na co nejslabším plameni. Já připravuji karamel tak, že cukr v hrnci nemíchám.
  2. Když se cukr rozpustí, přidám máslo a promíchám. Přidám salko a znovu míchám. Nechám celou hmotu přejít varem a odstavím. Do odstavené hmoty (ještě horké) přidám mleté vlašské ořechy, zamíchám a plním oplatky.
  3. Oplatky asi 10 minut před plněním nechám zvlhnout na vhlké utěrce, aby se daly dobře srolovat.
  4. Srolované zabalím do alobalu, pořádně utáhnu a nechám vychladnout.
  5. Burisónové roládky:
    Vajíčka s cukrem a kakaem šlehám v horké vodní lázni do hustší pěny. Přidám postupně 200 g tuku a šlehám do zhoustnutí. Hustou hmotu složím z vodní lázně, přidám 1 celé balení burisonů, promíchám a naplním oplatku.
  6. Znovu před plněním nechám 10 minut oplatku na vlhké utěrce zvlhnout, aby se dobře rolovala.
  7. Zabalím do alobalu a nechám vychladnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář