Tradiční recept na grilážové a burizónové rolády, kterých chuť Vás vrátí do dětství.

Tradiční recept na grilážové a burizónové rolády, kterých chuť Vás vrátí do dětství.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tradiční recept, který mám ještě od mé babičky. Na sladké tradiční recepty, které se uchovávají od našich předků netřeba zapomínat. Vyzkoušejte chutné grilážové a burizónové roládky. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:

SUROVINY

Grilážky:

300 gkrystalový cukr
250 gmáslo
1 konzervaSalko
250 gmleté ​​vlašské ořechy

Burisónové roládky:

4 ksvejce
4 lžícekakao
200 gmoučkový cukr
200 g100% tuk
1 bal.burisony

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Grilážky:
    Cukr necháme v hrnci zkaramelizovat na co nejslabším plameni. Já připravuji karamel tak, že cukr v hrnci nemíchám.
  2. Když se cukr rozpustí, přidám máslo a promíchám. Přidám salko a znovu míchám. Nechám celou hmotu přejít varem a odstavím. Do odstavené hmoty (ještě horké) přidám mleté vlašské ořechy, zamíchám a plním oplatky.
  3. Oplatky asi 10 minut před plněním nechám zvlhnout na vhlké utěrce, aby se daly dobře srolovat.
  4. Srolované zabalím do alobalu, pořádně utáhnu a nechám vychladnout.
  5. Burisónové roládky:
    Vajíčka s cukrem a kakaem šlehám v horké vodní lázni do hustší pěny. Přidám postupně 200 g tuku a šlehám do zhoustnutí. Hustou hmotu složím z vodní lázně, přidám 1 celé balení burisonů, promíchám a naplním oplatku.
  6. Znovu před plněním nechám 10 minut oplatku na vlhké utěrce zvlhnout, aby se dobře rolovala.
  7. Zabalím do alobalu a nechám vychladnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit