Tradiční recept na grilážové a burizónové rolády, kterých chuť Vás vrátí do dětství.

Přidal: Jaja79, 22.11.2020
Kategorie: Sváteční pečení, Nepečené cukroví, Koláče, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Moučníky, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tradiční recept, který mám ještě od mé babičky. Na sladké tradiční recepty, které se uchovávají od našich předků netřeba zapomínat. Vyzkoušejte chutné grilážové a burizónové roládky. Autor: Jaja
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Jaja79, 22.11.2020
Kategorie: Sváteční pečení, Nepečené cukroví, Koláče, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Moučníky, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty
Čas přípravy:
SUROVINY
Grilážky:
300 gkrystalový cukr
250 gmáslo
1 konzervaSalko
250 gmleté vlašské ořechy
Burisónové roládky:
4 ksvejce
4 lžícekakao
200 gmoučkový cukr
200 g100% tuk
1 bal.burisony
- Grilážky:
Cukr necháme v hrnci zkaramelizovat na co nejslabším plameni. Já připravuji karamel tak, že cukr v hrnci nemíchám. - Když se cukr rozpustí, přidám máslo a promíchám. Přidám salko a znovu míchám. Nechám celou hmotu přejít varem a odstavím. Do odstavené hmoty (ještě horké) přidám mleté vlašské ořechy, zamíchám a plním oplatky.
- Oplatky asi 10 minut před plněním nechám zvlhnout na vhlké utěrce, aby se daly dobře srolovat.
- Srolované zabalím do alobalu, pořádně utáhnu a nechám vychladnout.
- Burisónové roládky:
Vajíčka s cukrem a kakaem šlehám v horké vodní lázni do hustší pěny. Přidám postupně 200 g tuku a šlehám do zhoustnutí. Hustou hmotu složím z vodní lázně, přidám 1 celé balení burisonů, promíchám a naplním oplatku. - Znovu před plněním nechám 10 minut oplatku na vlhké utěrce zvlhnout, aby se dobře rolovala.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tradičný recept na grilážové a burizónové rolády, ktorých chuť vás vráti do detstva..
KOMENTÁŘE K RECEPTU